USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ вкотре атакувала Україну: Є загиблі, постраждалі, зруйнована інфраструктура. Оновлено

Це була комбінована атака крилатих і балістичних ракет із різних напрямків
наслідки атаки на Харківщину

Наслідки атаки на Харківщину. 8 січня 2024 р.

Джерело: Олег Синєгубов

Росія у ніч проти 8 січня, а також зранку здійснила чергову повітряну атаку на Україну. Окупанти випустили ударні безпілотники та ракети. Станом на 10:30 відомо про двох загиблих, пошкоджені житлові будинки, об’єкти інфраструктури, транспортні засоби. Поліцейські працюють на місцях влучань, надають допомогу людям, документують воєнні злочини Росії.

Розповідаємо, що відомо по регіонах станом на зараз.

Харківщина

На Харківщині росіяни завдали щонайменше чотири удари по обласному центру. Тип озброєння фахівці ще встановлюють, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

У місті Зміїв Чугуївського району зафіксоване влучання у приватний будинок. Медики надають допомогу постраждалим. За попередніми даними, під завалами перебувають ще дві людини. Екстрені служби працюють на місці.

У Харкові росіяни атакували промислові обʼєкти міста – там виникла пожежа.

"Цього ранку ворог бив по промислових обʼєктах міста. Є пожежа, яку гасять рятівники, з пораненою працюють медики", – додав міський голова Ігор Терехов.

Запоріжжя

Росіяни атакували Запоріжжя – є постраждалі.

"Внаслідок комбінованої атаки крилатих та балістичних ракет з різних напрямків у обласному центрі пролунало загалом п'ять вибухів. Наразі відомо про влучання ракет у житлові райони – на відкриті території та поруч із будинками", – написав голова ОВА Юрій Малашко.

Наслідки ранкової атаки на Запоріжжя станом на 10:00: чотири людини поранено, вибиті вікна у 9 багатоповерхівках, понівечено 6 приватних будинків, поінформував секретар міськради Анатолій Куртєв.

Дніпропетровщина

В ОВА повідомили про "приліт" у Новомосковську, 24 людини постраждали. З них п'ятеро - діти: хлопчики 4 і 8 років та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі наразі перебувають у лікарні в стані середньої тяжкості.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак підтвердив, що ворог вдарив по ТЦ у Кривому Розі, також пошкоджені понад два десятки приватних будинків. 58-річний чоловік отримав осколкові поранення.

Ліквідують наслідки атаки й у Лозуватській громаді Криворізького району.

"Там також "приліт". Загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя. Дісталося й Новомосковську. Виникла пожежа, її вже локалізували", - зауважив Лисак.

Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п'ятиповерхівка, авто.

За даними Лисака, дві ворожі ракети ППО приземлили у Дніпровському та Павлоградському районах.

Одещина

В Одеському районі впали уламки одного зі збитих ворожих безпілотників, розповіли в пресслужбі ОВА.

"Внаслідок цього спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували. На щастя, руйнувань та постраждалих немає. За попередньою інформацією, сім дронів в небі над регіоном знищили сили ППО", – пояснив очільник області Олег Кіпер.

Хмельниччина

Сьогодні зранку на Хмельниччині пролунало щонайменше шість вибухів, зазначили в місцевій ОВА.

На місцях ворожих ударів наразі працюють оперативні та рятувальні служби.

"Дві людини загинула внаслідок ранкової ворожої атаки", - повідомила влада.

Масовані удари РФ по Україні

Росія продовжує виготовляти ракети. Про це свідчить зокрема те, що ракета Х-101, яку 2 січня збили над Україною, була виготовлена у четвертому кварталі 2023 року. Про це заявив військовий оглядач, учасник російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі UWN.

"Коли казали, що залишилося небагато ракет, – це порахували, мені здається, трохи помилково. І просто не врахували кількість ракет, які вороги можуть виготовляти, а виготовляти росіяни можуть. На початку війни в окупантів була можливість 40–50 ракет на місяць, а зараз, починаючи із 2023 року, збільшили виробництво приблизно у два рази – до 80–90 ракет на місяць. Тому та ракета Х-101, яку перехопили і яка виготовлена в четвертому кварталі 2023 року, – це означає, що росіяни їх виробляють", – сказав експерт.

Новини за темою: Росіяни використали камери відеоспостереження для ракетних ударів по Києву: СБУ знайшла та заблокувала пристрої
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат