USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

РФ почала застосовувати на фронті північнокорейський ракетний комплекс: Чим він небезпечний

Bulsae-4 може вражати ціль на відстані 10 км та оминати перешкоди
Самохідний ПТРК Bulsae-4
Самохідний ПТРК Bulsae-4
Джерело: відкриті джерела

Окупанти почали бити по українських позиціях північнокорейським далекобійним самохідним протитанковим ракетним комплексом Bulsae-4. Фото такої установки з’явилось в соцмережах.

Крім того, портал "Мілітарний" зазначає, що цей комплекс в росіян виявила українська аеророзвідка на одному з напрямків, коли він перебував на відкритій місцевості.

Що відомо про Bulsae-4?

Може вражати ціль на відстані 10 км. А за деякими даними, і до 25 км. Постійний відеоконтакт дозволяє здійснювати перенацілювання в у разі виявлення більш пріоритетної цілі, досягати високої точності ураження, а також оминати перешкоди.

Пускова установка Bulsae-4 складається з поворотного пакета з восьми контейнерів із ракетами, розміщених на шасі північнокорейського колісного бронетранспортера М-2010 з колісною формулою 6х6.

Керована ракета має великі стабілізатори і режим атаки на ціль згори, де у бронетехніки найтонша броня.

Що кажуть в ОТУ "Харків"?

Речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев не підтвердив застосування Bulsae-4.

"Ні, зараз ми не можемо підтвердити цю інформацію, яка поширюється соцмережами. Ця інформація зараз перевіряється. І зараз ми не фіксуємо ані прибуття цієї техніки, ані фактів її застосування", – сказав він "Суспільному".

Хоча комплекс нібито помітили на прикордонні з Харківщиною.

Читайте також:
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ
Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю