USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

РФ планує вивести з України частину своїх найманців: Аналітики ISW назвали причину

Ймовірно, їх відправлять в Африку для заміни втрачених підрозділів
Вагнер, Африка
"Вагнер" в Африці
Джерело: відкриті джерела

Частину найманців Африканського корпусу можуть вивести з Харківської області після втрат, яких зазнали бойовики ПВК "Вагнер" у Малі. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Ймовірно їх відправлять в Африку для заміни втрачених підрозділів.

"Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, щоб належним чином замінити операції "Вагнера", зокрема в Малі, оскільки елементи корпусу Африки нещодавно були розгорнуті в Україні, щоб допомогти російським наступальним зусиллям на півночі Харківської області", – вважають експерти ISW.

Зазначається, що масштабна заміна "Вагнера" після таких втрат, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі якомога далі від лінії фронту в Україні.

Передісторія

На початку року Bloomberg писав, що Росія, прагнучи розширити свій вплив в Африці, набирає 20 тисяч солдатів, щоб замінити найманців групи "Вагнера" по всьому континенту. 

Восени минулого року публічне оголошення набору до російського Африканського корпусу свідчило про провал спроби міністерства оборони Росії прямо вербувати колишніх бійців ПВК "Вагнер" для операцій в Африці.

До того ж Кремль, залучивши ПВК "Вагнер", заробив понад 2,5 млрд доларів на торгівлі африканським золотом після початку повномасштабного вторгнення диктатора Володимира Путіна в Україну в лютому 2022 року.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід