USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

РФ хоче заблокувати Куп'янськ, але їхні втрати у вісім разів перевищують українські, – Сирський

Окупанти зазнають значних втрат під час наступу
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські війська намагаються захопити населений пункт Синьківка, щоб створити умови для блокування Куп'янська, поінформував український генерал Олександр Сирський у Telegram.

За його словами, окупанти зазнають величезних втрат у живій силі, у зв'язку з чим почали перекидати в цей район штурмові підрозділи, які були у складі резерву.

Крім того, активні наступальні дії російські окупанти здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та в напрямку Сіверська.

На Східному фронті, як зазначає Сирський, втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських Сил оборони. Попри це російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс.

Новини за темою: ЗСУ просунулися на лівому березі Херсонщини: В ISW підтверджують звільнення нових позицій

"Лише за листопад Сили оборони знищили близько 11 тисяч особового складу ворога та понад 1100 одиниць військової техніки: близько 130 танків і 260 одиниць артилерії та мінометів різних калібрів", – зазначив генерал.

Попри складні умови та безперечні наступальні дії окупантів, наші воїни стійко утримують займані рубежі, виявляють високий професіоналізм, мужність і героїзм.

Як відомо, раніше в Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що росіяни активізувалися в районі Куп'янська та Авдіївки, оскільки отримали чіткі часові рамки наступу – захопити міста до виборів у Росії.

"Оголошення Путіним про його кандидатуру на пост президента у воєнній обстановці вказує на те, що його кампанія може зосередитися на війні Росії в Україні більше, ніж раніше оцінював ISW", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров