USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

РФ хоче заблокувати Куп'янськ, але їхні втрати у вісім разів перевищують українські, – Сирський

Окупанти зазнають значних втрат під час наступу
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські війська намагаються захопити населений пункт Синьківка, щоб створити умови для блокування Куп'янська, поінформував український генерал Олександр Сирський у Telegram.

За його словами, окупанти зазнають величезних втрат у живій силі, у зв'язку з чим почали перекидати в цей район штурмові підрозділи, які були у складі резерву.

Крім того, активні наступальні дії російські окупанти здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та в напрямку Сіверська.

На Східному фронті, як зазначає Сирський, втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських Сил оборони. Попри це російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс.

Новини за темою: ЗСУ просунулися на лівому березі Херсонщини: В ISW підтверджують звільнення нових позицій

"Лише за листопад Сили оборони знищили близько 11 тисяч особового складу ворога та понад 1100 одиниць військової техніки: близько 130 танків і 260 одиниць артилерії та мінометів різних калібрів", – зазначив генерал.

Попри складні умови та безперечні наступальні дії окупантів, наші воїни стійко утримують займані рубежі, виявляють високий професіоналізм, мужність і героїзм.

Як відомо, раніше в Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що росіяни активізувалися в районі Куп'янська та Авдіївки, оскільки отримали чіткі часові рамки наступу – захопити міста до виборів у Росії.

"Оголошення Путіним про його кандидатуру на пост президента у воєнній обстановці вказує на те, що його кампанія може зосередитися на війні Росії в Україні більше, ніж раніше оцінював ISW", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону