USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

РФ будує захисні ангари для літаків за 300 км від кордону з Україною

Ангари, ймовірно, прикривають бомбардувальники Су-24 та винищувачі-бомбардувальники Су-34
Захисні ангари для авіації на аеродромі Маринівка_1
Захисні ангари для авіації на аеродромі Маринівка
Джерело: Google

Росіяни почали розбудовувати аеродромні ангари для захисту авіації від ударних дронів та ракет із касетною бойовою частиною. Такі фото з’явилися в соцмережі Х.

Зокрема, як зазначає "Мілітарний", такі споруди будують на аеродромі Маринівка, який розташований у Волгоградській області РФ за 300 км від кордону з Україною.

На знімку видно 12 нових ангарів, які, ймовірно, прикривають бомбардувальники Су-24 та винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Наразі невідомо, з яких саме матеріалів зроблені ангари, але, судячи з їх вигляду, ймовірно, вони з мінімальним захистом від уламків.

"Мілітарний" наголошує, що через відсутність спеціалізованих стаціонарних залізобетонних укриттів російська авіація продовжує зазнавати втрат від ударів дронів та ракет.

Супутниковий знімок аеродрому Мариновка у 2022 році

Джерело: Google

РФ будує новий аеродром

У квітні з’явились супутникові знімки, з яких видно, що росіяни будують новий аеродром у Бєлгородській області. Будують його за 75 кілометрів від кордону з Україною. 

Атака на російську авіацію

Україна час від часу здійснює успішні атаки на аеродроми окупантів.

Зокрема, у ніч на 15 травня жителі Криму скаржилися на гучні вибухи в районі аеродрому Бельбек біля окупованого Севастополя. За попередніми даними, по аеродрому Збройні сили України могли завдати ударів далекобійними ракетами ATACMS.

За даними OSINT-аналітиків, згідно із системою моніторингу пожеж NASA FIRMS, вночі 15 травня на авіабазі "Бельбек" протягом двох годин тривало кілька пожеж, орієнтовно в південній частині аеродрому. Ймовірно, ATACMS могли вразити російський МіГ-31.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі