USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Раді пропонують продовжити термін оновлення облікових даних на 90 днів: Міноборони не підтримує цей законопроєкт

Офіційного повідомлення на сторінках Міноборони у соцмережах ще немає
військовий квиток ЗСУ мобілізація ТЦК
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар’єв повідомив, що Міністерство оборони України підтримало законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов’язаними. Про це він написав у Facebook та опублікував відповідний лист.

Джерело: відкриті джерела

Згодом в розпорядженні "Української правди" з’явився лист, який свідчить про протилежне – там зазначається, що ця пропозиція не підтримується міністерством. Зазначимо, що перший лист був датований 24 червням, а другий – 25.

Міноборони в другому листі просить не розглядати перший.

Джерело: відкриті джерела

Офіційного повідомлення на сторінках Міноборони у соцмережах ще немає.

Що відомо про законопроєкт?

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані повинні оновити свої дані протягом 60 днів після 18 травня. Це можна зробити через додаток "Резерв+", у ТЦК або ЦНАПі.

Проте у Раді зареєстрували законопроєкт №11305, згідно з яким строки оновлення військово-облікових даних та постановки на військовий облік пропонують продовжити до 150 днів.

У пояснювальній записці стверджують, що кількість громадян, які мають особисто прибути до військкоматів, значно перевищує можливості їх прийняти. Вказується, що після набуття чинності закону про посилення мобілізації спостерігається величезне скупчення людей біля ТЦК, а громадяни масово скаржаться на неможливість потрапити на особистий прийом.

Читайте також:
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
Часу та можливостей достатньо: В Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів на оновлення даних військовозобов'язаних Часу та можливостей достатньо: В Міноборони пояснили, чому проти продовження термінів на оновлення даних військовозобов'язаних
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні
Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років