USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Радбез ООН потребує серйозної реформи, – Гутерреш

На думку Гутерреша, Рада Безпеки ООН часто опиняється в глухому куті і "не здатна діяти з найважливіших питань миру та безпеки нашого часу"
Антоніу Гутерреш
Антоніу Гутерреш
Джерело: Вікіпедія

Генсек Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш висловив жаль з приводу того, що Рада Безпеки ООН не змогла адекватно відреагувати на вторгнення Росії в Україну та на конфлікт ХАМАСу та Ізраїлю в Секторі Гази, заявивши, що ці конфлікти "можливо, фатально" підірвали його авторитет. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи на відкритті Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Женеві, Гутерреш заявив, що Рада Безпеки ООН часто опиняється в глухому куті і "не здатна діяти з найважливіших питань миру та безпеки нашого часу".

"Відсутність єдності в Раді щодо вторгнення Росії в Україну і військових операцій Ізраїлю в Газі після жахливих терористичних атак ХАМАСу 7 жовтня серйозно – можливо, фатально – підірвала її авторитет… Рада потребує серйозної реформи її складу та методів роботи", – сказав він.

В Reuters додають, що Сполучені Штати минулого тижня знову наклали вето на проєкт резолюції Ради Безпеки ООН, яка блокує вимогу про негайне гуманітарне припинення вогню під час наступу Ізраїлю на Сектор Гази. Це було третє вето США на проєкт резолюції з початку нинішніх бойових дій 7 жовтня.

Гутерреш, який назвав Рафах центром операції з надання гуманітарної допомоги в палестинському анклаві, заявив, що повномасштабний ізраїльський наступ матиме руйнівні наслідки.

"Тотальний ізраїльський наступ на місто не тільки буде жахливим для більш ніж мільйона палестинських мирних жителів, які там переховуються, він заб'є останній цвях у труну наших програм допомоги", – уточнив генсек ООН.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський виступив на Раді Безпеки ООН. Там глава держави представив українську "формулу миру".

Читайте також:
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій