USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Рада дозволила постачальникам ЗСУ отримувати прибуток

Закон набуде чинності після підписання президентом та офіційної публікації
ЗСУ
Військовий ЗСУ заряджає міномет
Джерело: Володимир Зеленський

Верховна Рада сьогодні ухвалила в цілому закон про включення прибутку підприємств, які працюють на забезпечення потреб безпеки та оборони, в ціну поставлених товарів та послуг.

Документ покликаний врегулювати проблему визначення прибутку у складі вартості (ціни) товарів, робіт і послуг під час здійснення оборонних закупівель за неконкурентною процедурою.

Закон передбачає, що:

  • у разі придбання товарів, робіт і послуг для потреб безпеки та оборони за неконкурентною процедурою або без проведення процедури закупівель, рівень прибутку не може перевищувати граничного рівня прибутку, встановленого урядом;
  • для випадків, де рівень прибутку урядом не був встановлений, ціна мала визначатися відповідно до пропозиції виконавця з урахуванням прибутку такого виконавця.

Вищезазначені норми застосовуються до всіх держконтрактів з оборонних закупівель, укладених за неконкурентною процедурою або без процедури за весь час дії воєнного стану.

Закон набуде чинності після підписання президентом та опублікування.

Нагадаємо

У 2023 році виник конфлікт між постачальниками озброєнь та Державною аудиторською службою. ДАСУ заявляла, що уряд у постанові не включив прибуток в ціну товарів, робіт і послуг оборонного призначення, відтак постачальники мають повернути його державі.

Водночас підприємства військово-промислового комплексу наполягали, що без отримання прибутку не можуть розширити виробництво та інвестувати у нові розробки.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених