USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Путін навмисно виступив із заявою про переговори напередодні Саміту миру, щоб підірвати підтримку Заходу, – ISW

Диктатор навмисно озвучив свій ультиматум напередодні зустрічі світових лідерів у Швейцарії
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Глава Кремля Володимир Путін навмисно виступив про "готовність" до переговорів напередодні Саміту миру у Швейцарії. Його єдиною метою було підірвати підтримку України з боку Заходу. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики зазначають, що Путін напередодні Саміту миру навмисно озвучив свій ультиматум щодо так званих мирних переговорів, щоб підірвати підтримку Заходом законних вимог України до Росії та відвернути увагу від досягнення міжнародного консенсусу.

На думку ISW, двозначні заяви Путіна були спрямовані на те, щоб звернути увагу інших країн, що Росію не запросили на Саміт миру.

Там також підкреслили, що кілька західних лідерів визнали, що РФ намагалася зірвати мету Саміту і зосередити розмови на відсутності Росії. Зокрема, це були віцепрезидент США Камала Гарріс, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Водночас аналітики зауважили, що, словами Путіна апелювали й інші російські чиновники. Там нагадують, що офіційні особи у РФ зазвичай імітують інтерес до переговорів у критичні моменти війни.

"Примус України до переговорів із РФ не призведе до тривалого вирішення конфлікту, а лише надасть Путіну додатковий час на подальшу оптимізацію та підготовку російської військової машини", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: З'явився проєкт комюніке Саміту миру у Швейцарії: Він ґрунтується на трьох аспектах

Заклик до переговорів від Путіна

Виступаючи в Міністерстві закордонних справ РФ 14 червня, Путін укотре заговорив про переговори з Україною, запропонувавши провести їх "хоч завтра".

Крім того, диктатор наголосив, що нібито йдеться "не про замороження конфлікту, а про його повне припинення".

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Орбан після зустрічі з Зеленським зібрався до Путіна, - джерела Орбан після зустрічі з Зеленським зібрався до Путіна, - джерела
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський