USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія платить родичам мобілізованих вояків, аби стримувати їх від протестів, – британська розвідка

Кремль боїться будь-яких протестів родичів тих, хто мобілізований з вересня 2022 року
Мобілізація Росія
Мобілізація в Росії
Джерело: AP photo

У Росії, ймовірно, стурбовані протестами родин мобілізованих та намагаються стримати їх у різні способи. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що після невеликих акцій протесту у Москві в листопаді 2023 року російська влада, схоже, почала стримувати наступні такі заходи.

Аналітики уточнюють, що розслідування недержавних інформаційних ресурсів у Росії, як і коментарі протестуючих дружин, свідчать про те, що родичам тепер пропонують більші виплати в обмін на те, що вони мовчатимуть.

27 листопада одна з груп дружин мобілізованих опублікувала маніфест проти "безстрокової мобілізації, а за кілька днів їх почали позначати як "фейкову організацію". 

"Влада, скоріш за все, особливо побоюється будь-яких протестів родичів тих, хто мобілізований з вересня 2022 року і зараз вже більш як рік на фронті", – зазначає розвідка. 

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін збільшив чисельність військовослужбовців. Відповідний указ він підписав 1 грудня.

"Ухвалюю встановити штатну чисельність Збройних сил Російської Федерації у кількості 2 209 130 одиниць, зокрема 1 320 000 військовослужбовців", – сказано в документі. 

Також він доручив своєму уряду передбачити виділення Міноборони РФ бюджетних асигнувань із федерального бюджету.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону