USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія платить родичам мобілізованих вояків, аби стримувати їх від протестів, – британська розвідка

Кремль боїться будь-яких протестів родичів тих, хто мобілізований з вересня 2022 року
Мобілізація Росія
Мобілізація в Росії
Джерело: AP photo

У Росії, ймовірно, стурбовані протестами родин мобілізованих та намагаються стримати їх у різні способи. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що після невеликих акцій протесту у Москві в листопаді 2023 року російська влада, схоже, почала стримувати наступні такі заходи.

Аналітики уточнюють, що розслідування недержавних інформаційних ресурсів у Росії, як і коментарі протестуючих дружин, свідчать про те, що родичам тепер пропонують більші виплати в обмін на те, що вони мовчатимуть.

27 листопада одна з груп дружин мобілізованих опублікувала маніфест проти "безстрокової мобілізації, а за кілька днів їх почали позначати як "фейкову організацію". 

"Влада, скоріш за все, особливо побоюється будь-яких протестів родичів тих, хто мобілізований з вересня 2022 року і зараз вже більш як рік на фронті", – зазначає розвідка. 

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін збільшив чисельність військовослужбовців. Відповідний указ він підписав 1 грудня.

"Ухвалюю встановити штатну чисельність Збройних сил Російської Федерації у кількості 2 209 130 одиниць, зокрема 1 320 000 військовослужбовців", – сказано в документі. 

Також він доручив своєму уряду передбачити виділення Міноборони РФ бюджетних асигнувань із федерального бюджету.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії