USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Путін має намір зробити своїх дітей та родичів наступниками, – ISW

17 червня диктатор звільнив чотирьох заступників міністра оборони та замінив їх "своїми" людьми
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін намагався представити громадськості своїх дітей і дітей чиновників зі свого близького оточення, щоб створити умови для того, щоб вони зрештою зайняли високопоставлені та впливові посади в російському уряді, а згодом, ймовірно, стали його наступниками. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, Путін 17 червня звільнив чотирьох заступників міністра оборони (Миколу Панкова, Руслана Цалікова, Тетяну Шевцову та генерала армії Павла Попова) та замінив їх Анною Цивілевою, Павлом Фрадковим та Леонідом Горніним.

Цивілєва – племінниця Путіна, дружина нещодавно призначеного міністра енергетики Сергія Цивілєва та голова ініційованого Кремлем фонду "Захисники Вітчизни". Раніше вона входила до Ради з питань опіки в соціальній сфері при уряді Російської Федерації у 2019 році. Тепер вона куруватиме питання соціального та житлового забезпечення ЗС РФ на посаді заступника міністра оборони.

Фрадков – син колишнього прем’єр-міністра Росії Михайла Фрадкова, який обіймав посаду першого заступника адміністрації президента з 2021 року, заступника голови Федерального агентства з управління державним майном (Росимущество) з 2012 року. Брат Фрадкова – Петро Фрадков є головою правління російського державного Промсвязьбанка. Міноборони Росії повідомило, що Фрадков буде курувати питання управління майном, земельними ресурсами, будівництвом МО об'єктів і національної економіки.

Горнін обіймав посаду першого заступника міністра фінансів з травня 2018 року, заступника міністра фінансів з 2012-го по 2018 рік і міністра фінансів і податкової політики Новосибірської області з 2010-го по 2011 рік. У міноборони Росії уточнили, що Горнін буде відповідати за бюджетну політику міноборони і контролюватиме фінансове забезпечення ЗС РФ. Горнін також працюватиме над підвищенням прозорості фінансових потоків і забезпеченням ефективного витрачання бюджетних коштів.

"ISW оцінив, що Путін намагався представити громадськості своїх дітей і дітей чиновників зі свого близького оточення, ймовірно, щоб поставити умови для того, щоб вони зрештою зайняли високопоставлені та впливові посади в російському уряді... Ці призначення свідчать про те, що Путін віддає перевагу призначенню чиновників, яких він вважає лояльними до режиму, та економістів для покращення оборонно-промислової бази Росії (ОПК). Путін також, можливо, намагається створити можливих наступників свого режиму з числа своїх дітей, родичів і дітей інших високопоставлених чиновників", – йдеться в повідомленні.

Раніше Путін звільнив із посади секретаря Радбезу Росії Миколу Патрушева і призначив на його місце Сергія Шойгу. Про це пишуть російські пропагандистські видання.

Замість Шойгу на посаду міністра оборони Володимир Путін запропонував призначити Андрія Бєлоусова, який до цього обіймав посаду першого заступника голови уряду РФ.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ