USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Протистояння з Росією може тривати десятиліттями, – Столтенберг

На думку Столтенберга, для стримування російської агресії, потрібно й надалі підтримувати Україну та інвестувати у військовий потенціал НАТО
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Джерело: відкриті джерела

На думку генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга, НАТО має підготуватися до протистояння з Росією, яке може тривати десятиліттями, а союзники повинні наростити оборонну промисловість. Про це пише видання Welt.

"НАТО не шукає війни з Росією. Але ми повинні підготуватися до протистояння, яке може тривати десятиліттями", – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що "Якщо Путін переможе в Україні, немає жодних гарантій, що російська агресія не пошириться на інші країни".

На думку Столтенберга, для стримування російської агресії, потрібно й надалі підтримувати Україну та інвестувати у військовий потенціал блоку.

"Нам потрібно швидше відновити і розширити нашу промислову базу, щоб ми могли збільшити поставки в Україну і поповнити наші власні запаси. Це означає перехід від повільного виробництва в мирний час до швидкого виробництва, як це необхідно під час конфлікту", – пояснив він.

Генсек НАТО попередив, що президент Росії Володимир Путін готує економіку своєї країни до тривалої війни, додали у виданні.

"Оскільки Росія спрямовує всю свою економіку на війну, ми також повинні зробити більше для нашої безпеки", – резюмував Столтенберг.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що не бачить прямої чи неминучої загрози зі сторони Росії будь-якому члену НАТО, хоча альянс і посилив свою пильність, щоб запобігти нападу.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону