USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Протистояння з Росією може тривати десятиліттями, – Столтенберг

На думку Столтенберга, для стримування російської агресії, потрібно й надалі підтримувати Україну та інвестувати у військовий потенціал НАТО
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Джерело: відкриті джерела

На думку генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга, НАТО має підготуватися до протистояння з Росією, яке може тривати десятиліттями, а союзники повинні наростити оборонну промисловість. Про це пише видання Welt.

"НАТО не шукає війни з Росією. Але ми повинні підготуватися до протистояння, яке може тривати десятиліттями", – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що "Якщо Путін переможе в Україні, немає жодних гарантій, що російська агресія не пошириться на інші країни".

На думку Столтенберга, для стримування російської агресії, потрібно й надалі підтримувати Україну та інвестувати у військовий потенціал блоку.

"Нам потрібно швидше відновити і розширити нашу промислову базу, щоб ми могли збільшити поставки в Україну і поповнити наші власні запаси. Це означає перехід від повільного виробництва в мирний час до швидкого виробництва, як це необхідно під час конфлікту", – пояснив він.

Генсек НАТО попередив, що президент Росії Володимир Путін готує економіку своєї країни до тривалої війни, додали у виданні.

"Оскільки Росія спрямовує всю свою економіку на війну, ми також повинні зробити більше для нашої безпеки", – резюмував Столтенберг.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що не бачить прямої чи неминучої загрози зі сторони Росії будь-якому члену НАТО, хоча альянс і посилив свою пильність, щоб запобігти нападу.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат