USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Посвідчення та електронні рапорти: Як працюватиме застосунок "Армія+"

Додаток створюють для того, щоб оцифрувати паперові журнали та рапорти і надавати послуги військовослужбовцям
Катерина Черногоренко
Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко
Джерело: DOU

Додаток "Армія+" для українських військовослужбовців перебуває на стадії розробки. Він дасть змогу оцифрувати паперові журнали і рапорти, а також надаватиме низку послуг. Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко, передає DOU.

Зазначається, що застосунок "Армія+" анонсували місяць тому, а реліз планується на літо. Міноборони у співпраці з Мінцифри створює застосунок для того, щоб оцифрувати паперові журнали та рапорти і надавати послуги військовослужбовцям.

За словами Черногоренко, функціональність додатка, яка вже є, розробили військовослужбовці ІТ-напрямку Міноборони. Більша частина зроблена власними ресурсами міністерства та Генерального штабу.

Про послуги, які будуть у додатку

В "Армія+" планується запустити такі послуги:

  • електронні рапорти;
  • електронне посвідчення військового, яке спрощує доступ до е-послуг і бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації про проходження служби;
  • форми зворотного зв'язку – для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, ґрунтуючись на реальних даних;
  • навчальні онлайн-курси для саморозвитку.

Заступниця міністра сказала, що першочергово планується додати у застосунок низку документів. Йдеться про рапорти на щорічну відпустку, на відпустку за сімейними обставинами та на грошову допомогу на щорічне оздоровлення. Військовий зможе побачити в додатку статус свого рапорту.

Електронне посвідчення

Черногоренко пояснила, що електронне посвідчення захисника за фактом є електронним військовим квитком, а саме документом, який засвідчує належність до військової служби. Він міститиме головну інформацію:

  • звання;
  • підрозділ;
  • посаду.

"Його можна буде застосовувати у всіх випадках, що й паперовий документ. Просто не буде ситуації, коли військовий на позиції або десь загубить паперовий документ і залишиться без ідентифікації", – сказала вона.

Взаємодія з "Дією"

За словами заступниці міністра оборони, створення "Армія+" – це не тільки про продуктовий бік. Також йдеться про зміну нормативно-правових актів та ухвалення законів. Вона уточнила, що поки з графіків не вибиваються і планують запустити бета-версію "Армії+" влітку. Додаток у майбутньому, можливо, буде взаємодіяти з "Дією", однак поки що такого в Міноборони не планували. Черногоренко зазначила, що застосунок буде сфокусовано на чинних військовослужбовців, а не на військовозобов'язаних.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України завершили верифікацію реєстру військовозобов’язаних "Оберіг". Вже верифікували 88% даних й планують на базі порталу запускати нові електронні послуги, зокрема онлайн-бронювання від призову. Реєстр "Оберіг" – це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, електронна база даних для зберігання інформації потрібна для ведення військового обліку.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців