USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Посвідчення та електронні рапорти: Як працюватиме застосунок "Армія+"

Додаток створюють для того, щоб оцифрувати паперові журнали та рапорти і надавати послуги військовослужбовцям
Катерина Черногоренко
Заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко
Джерело: DOU

Додаток "Армія+" для українських військовослужбовців перебуває на стадії розробки. Він дасть змогу оцифрувати паперові журнали і рапорти, а також надаватиме низку послуг. Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко, передає DOU.

Зазначається, що застосунок "Армія+" анонсували місяць тому, а реліз планується на літо. Міноборони у співпраці з Мінцифри створює застосунок для того, щоб оцифрувати паперові журнали та рапорти і надавати послуги військовослужбовцям.

За словами Черногоренко, функціональність додатка, яка вже є, розробили військовослужбовці ІТ-напрямку Міноборони. Більша частина зроблена власними ресурсами міністерства та Генерального штабу.

Про послуги, які будуть у додатку

В "Армія+" планується запустити такі послуги:

  • електронні рапорти;
  • електронне посвідчення військового, яке спрощує доступ до е-послуг і бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації про проходження служби;
  • форми зворотного зв'язку – для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, ґрунтуючись на реальних даних;
  • навчальні онлайн-курси для саморозвитку.

Заступниця міністра сказала, що першочергово планується додати у застосунок низку документів. Йдеться про рапорти на щорічну відпустку, на відпустку за сімейними обставинами та на грошову допомогу на щорічне оздоровлення. Військовий зможе побачити в додатку статус свого рапорту.

Електронне посвідчення

Черногоренко пояснила, що електронне посвідчення захисника за фактом є електронним військовим квитком, а саме документом, який засвідчує належність до військової служби. Він міститиме головну інформацію:

  • звання;
  • підрозділ;
  • посаду.

"Його можна буде застосовувати у всіх випадках, що й паперовий документ. Просто не буде ситуації, коли військовий на позиції або десь загубить паперовий документ і залишиться без ідентифікації", – сказала вона.

Взаємодія з "Дією"

За словами заступниці міністра оборони, створення "Армія+" – це не тільки про продуктовий бік. Також йдеться про зміну нормативно-правових актів та ухвалення законів. Вона уточнила, що поки з графіків не вибиваються і планують запустити бета-версію "Армії+" влітку. Додаток у майбутньому, можливо, буде взаємодіяти з "Дією", однак поки що такого в Міноборони не планували. Черногоренко зазначила, що застосунок буде сфокусовано на чинних військовослужбовців, а не на військовозобов'язаних.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України завершили верифікацію реєстру військовозобов’язаних "Оберіг". Вже верифікували 88% даних й планують на базі порталу запускати нові електронні послуги, зокрема онлайн-бронювання від призову. Реєстр "Оберіг" – це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, електронна база даних для зберігання інформації потрібна для ведення військового обліку.

Читайте також:
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави