USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Польські перевізники погрожують заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною

На пункті пропуску "Медика – Шегині" черга з вантажівок розтяглася на 30 км. Середній час очікування становить 127 годин
Українські перевізники розпочали протест на кордоні із Польщею
Українські перевізники розпочали протест на кордоні із Польщею
Джерело: Ми Україна

Польські перевізники погрожують заблокувати роботу всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною. Про це заявив представник польського комітету захисту перевізників і роботодавців у сфері транспорту Адам Іздебський, передає Polsat News.

"Ми посилимо протест тим, що не будемо пропускати автомобілі з України на всіх прикордонних переходах з Польщею", – сказав Іздебський.

Водночас він припустив, що цього може і не відбутися, тому що на переговорах "все йде в правильному напрямку".

За даними телеканалу Polsat News, на пункті пропуску "Медика – Шегині" черга з вантажівок розтяглася на 30 км. Середній час очікування становить 127 годин. Пожежники та волонтери в районі Перемишля надають заблокованим водіям теплу їжу. Польські водії також стоять у чергах на українській стороні по кілька днів.

Нагадаємо

З 6 листопада на польсько-українському кордоні триває акція протесту. Перевізники заблокували в'їзд в Україну на переходах, водіям доводиться чекати проїзду кілька днів. Ситуація стає все більш напруженою.

Черги транспортних засобів на кордоні викликані протестом у тому числі польських перевізників, які не пропускають вантажівки на переходах у "Корчовій" і "Дорогуську".

Мітингувальники, зокрема, вимагають запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та товарів для української армії, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та їх перевірка.

Поки що акція протесту на переході "Медика" тривала з 9-ї до 20 години, з понеділка вона буде цілодобовою і триватиме до 3 січня 2024 року.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону