USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Поліція не вручатиме повістки військовозобов'язаним, – Вигівський

Поліцейські готові допомагати, але особисто фізично ходити роздавати повістки не будуть
Іван Вигівський
Джерело: відкриті джерела

У поліції немає додаткових ресурсів для того, щоб під час мобілізації роздавати повістки військовозобов'язаним. Про це заявив Іван Вигівський в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він розкритикував ідеї про те, що поліцію необхідно мобілізувати і без залучення ТЦК зобов'язати роздавати повістки.

За його словами, правоохоронці максимально сприяють встановленню місцезнаходження ухильників, а також сприяють їхньому доправленню до відповідних установ. Спільні наряди та вручення повісток чиновник назвав додатковим навантаженням.

"У нас немає такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського", – пояснив він.

Очільник Нацполіції зауважив, що представники відомства і так стоять на блокпостах, що збільшує навантаження на роботу структури загалом. Поліцейські виконують свої обов'язки, зокрема й невластиві поліції функції.

Вигівський додав, що поліцейські допомагати готові, але особисто фізично ходити роздавати повістки не будуть, принаймні до визначення необхідних законодавчих норм. За його словами, якщо законом буде встановлено норму вручення повісток поліцейськими, людей не вистачить.

Він зазначив, по країні щодоби діють близько 7 тисяч нарядів. До них задіяно понад 20 тисяч поліцейських.

"Фактично в нас у строю 98 тисяч поліцейських. З них трохи більше ніж 20 тисяч – жінок", – додав Вигівський.

Раніше голова Національної поліції вже виступав проти ідеї надати поліцейським повноваження роздавати повістки військовозобов’язаним без участі військових.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат