USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Прокуратура Києва взялася за волонтерський фонд, який наживався на ЗСУ: Деталі скандалу

Правоохоронці допитують громадян, які мають відношення до фонду "Врятуй рідну країну"
Сутичка між ветераном ЗСУ та волонтерами
Сутичка між ветераном ЗСУ та волонтерами
Джерело: Київська обласна прокуратура

Повідомляється, що Оболонська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом можливих шахрайських дій з боку представників благодійної організації щодо збору коштів на потреби українських військових. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Зазначається, що у медіа набуло широкого резонансу відео конфлікту, який виник між громадянами та особами у військові формі, які від імені благодійного фонду збирали гроші на потреби українських військових.

У межах розпочатого кримінального провадження перевіряється законність діяльності благодійного фонду, правомірність збору її представниками коштів, їх обліку та цільового використання.

Крім того, на даний час правоохоронці допитують громадян, які мають відношення до вказаного фонду, та планують вилучити документи про його діяльність.

Передісторія

Активіст та учасник російсько-української війни Олег Симороз посварився з волонтерами фонду "Врятуй рідну країну", які на вулицях Києва збирають гроші для ЗСУ. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

Активісти прийшли до однієї з точок біля метро "Героїв Дніпра". За словами Симороза, там знаходились чоловіки у військовій формі та "клянчили" донати.

Під час розмови вони зізнались, що не служили. Ветеран вважає, що такі люди не мають жодного морального права вдягати мультикам.

"Далі ми дізнаємося, що вони працюють тут за ставку заробітної плати, яку виплачує фонд з грошей, які люди донатять на ЗСУ. Це готівка, тому її неможливо обліковувати, саме тому шахраям так подобаються такі збори", – каже Симороз.

Ветеран ЗСУ додав, що за кілька годин активісти чули погрози, насміхання з поранених військових, а також побачили тітушок.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"