USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Поки що не можу спойлерити, – Федоров про військовий квиток у "Дії"

Міністр цифрової трансформації України зауважив, що це питання поки що опрацьовують
Дія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У питанні про військовий квиток у "Дії" є певна логіка. Наразі буде без спойлерів, заявив під час інтерв'ю Forbes віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Там є певна логіка. Поки що не можу її спойлерити. Скажімо так, це може бути військовий квиток у "Дії". Проте, найімовірніше, його не буде. Зараз ми працюємо над цим проєктом окремо", – сказав міністр.

Водночас Федоров зауважив, що це питання поки що опрацьовують.

"Буде правильно, якщо Міноборони першим анонсує новину в цьому напрямку", – пояснив очільник Мінцифри.

Новини за темою: Президент Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

В Україні може з’явитися е-реєстр військовозобов’язаних

До речі, в Україні хочуть спростити та довести до автоматизму процедуру оформлення статусу учасника бойових дій (УБД), а також внести низку змін до Реєстру військовозобов'язаних. Відповідний законопроєкт №10062 зареєстрували у Верховній Раді ще восени минулого року, а цьогоріч мають ще доопрацювати.

Документ передбачає відкриття доступу для Міноборони до відомостей про всіх громадян України 17–60 років у різних держреєстрах: Податковій, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, міграційній службі тощо.

Пропонується спростити обмін інформацією між реєстрами, а також запровадити електронну процедуру набуття статусу УБД, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблих (померлих) захисників та захисниць України.

Також документом пропонується і низка уточнень до порядку ведення Реєстру військовозобов'язаних: крім обов'язкового внесення відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів пропонується за допомогою реєстру забезпечити ідентифікацію таких осіб, а також оформлення, видачу, обмін, вилучення та визнання недійсними документів військового обліку.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат