USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Погодився на зйомку, щоб відбудувати будинок: Історія хлопця з окупованого села, який знявся в кліпі Imagine Dragons

Хлопчик сподівається, що завдяки кліпу волонтери допоможуть відбудувати його село
Олександр Згурський з кліпу Imagine Dragons_1
Олександр Згурський показав, що залишилось від його домівки і школи після російської окупації
Джерело: Суспільне

Американський гурт Imagine Dragons 10 травня презентував кліп на пісню Crushed. Він був знятий у селі Новогригорівка Миколаївської області, повідомляє "Суспільне".

Головним героєм кліпу став 14-річний Сашко Згурський. Він разом зі своєю родиною п'ять місяців пробув в окупації і переховувався від російських солдат у погребі.

Хлопець спочатку відмовився від такої пропозиції, але потім зрозумів, що цим може привернути увагу до селища та свого зруйнованого будинку і залучити волонтерів до відбудови. Адже в селі немає жодного вцілілого будинку. Дім Сашка також майже повністю зруйнований.

"Приїхав один з Америки, фотограф і співак він, і запропонував мені знятися у цьому кліпі. Я спочатку не хотів, потім він розповів, що я можу стати відомим, що до мене можуть приїхати волонтери, допомогти будинок відремонтувати, тому я потім погодився. Вже плиту відремонтували, а тепер чекаємо – будівельники мають приїхати на днях, щоб вже інше тут відремонтувати, аби можна було переїхати й жити", – каже хлопець.

Кліп, за його словами, знімали близько тижня, оскільки то заважала погода, то сам Сашко не міг приїхати через своє навчання.

"Переживав війну я тут в селі, потім як почалися масовані обстріли по селу, я виїхав, а потім вже коли повернувся восени, побачив, що будинок зруйнований. Пошкоджено дах, "прильоти" були – як тут прибирав, то побачив, що з мінометів", – зазначає підліток.

Будівля сільської школи також не пережила російські обстріли – приміщення потрапило в кадри кліпу.

"У цій школі я провчився майже дев'ять років, ще залишилося мені три тижні і випускний. Школа дуже побита. Я коли приїхав сюди, збирали суботники, аби вберегти якісь меблі. Всередину школи усе затікає, діра у стіні. Хотілось б, аби цю школу відремонтували. Коли буду дорослим, аби приїжджати сюди й мої діти могли б тут навчатися, щоб хтось допоміг відремонтувати", – додає Сашко.

Зазначимо, що гурт Imagine Dragons став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24 на прохання президента України Володимира Зеленського у 2022 році. 

UNITED24 – офіційна фандрейзингова платформа України, створена за ініціативи глави держави.

Читайте також:
Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні Німецький виробник дронів відкрив ще один завод в Україні
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні
На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня На тлі скандалу. Генштаб звільнив Наталію Гуменюк з посади спікера Сил оборони півдня