USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Північна Корея почала постачати Росії артилерію для війни проти України, – ЗМІ

Наразі невідомо, обмежена це партія чи довгостроковий ланцюжок поставок
Північна Корея
Джерело: відкриті джерела

Північна Корея почала надавати Росії артилерію для війни проти України. Про це повідомляє CBS News із посиланням на американського чиновника.

"Поки незрозуміло, чи є ця передача частиною нового довгострокового ланцюжка поставок, чи більш обмеженою партією. Так само незрозуміло, що Північна Корея отримує в обмін за цю зброю", – ідеться у матеріалі.

Підтримка Північною Кореєю Кремля, схоже, стала кульмінацією саміту, що проходив минулого місяця у РФ, коли Кім Чен Ин поїхав на поїзді, щоб особисто зустрітися з Володимиром Путіним, додають автори.

"Очікувалося, що Кім попросить у Путіна гроші і продовольство для підтримки анемічної економіки Північної Кореї в обмін на його підтримку нападу Москви на Україну, а також зброю і космічні технології", – зазначають у виданні.

У CBS News додають, що високопоставлений південнокорейський чиновник сказав виданню перед самітом, що Сеул стурбований тим, що Кім Чен Ин може прагнути придбати технологію в Росії для створення атомних підводних човнів і більш досконалих ракет і супутників на додаток до співпраці у сфері звичайної зброї.

Чиновник попередив, що якщо двосторонні зв’язки між Росією та Північною Кореєю поглибляться до такого ступеня, це підкреслить здатність Кіма загрожувати не лише близьким азійським союзникам Америки – Південній Кореї та Японії, але й усьому світу, ідеться у публікації.

Новини за темою: КНДР готується до експорту снарядів у РФ? Кім Чен Ин провів ревізію ключових заводів

Раніше ми повідомляли, що Південна Корея має докази, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України.

Читайте також:
"Фортифікації побудували, але не так щільно": Влада про ситуацію в прикордонні Харківщини
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході