USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Північна Корея почала постачати Росії артилерію для війни проти України, – ЗМІ

Наразі невідомо, обмежена це партія чи довгостроковий ланцюжок поставок
Північна Корея
Джерело: відкриті джерела

Північна Корея почала надавати Росії артилерію для війни проти України. Про це повідомляє CBS News із посиланням на американського чиновника.

"Поки незрозуміло, чи є ця передача частиною нового довгострокового ланцюжка поставок, чи більш обмеженою партією. Так само незрозуміло, що Північна Корея отримує в обмін за цю зброю", – ідеться у матеріалі.

Підтримка Північною Кореєю Кремля, схоже, стала кульмінацією саміту, що проходив минулого місяця у РФ, коли Кім Чен Ин поїхав на поїзді, щоб особисто зустрітися з Володимиром Путіним, додають автори.

"Очікувалося, що Кім попросить у Путіна гроші і продовольство для підтримки анемічної економіки Північної Кореї в обмін на його підтримку нападу Москви на Україну, а також зброю і космічні технології", – зазначають у виданні.

У CBS News додають, що високопоставлений південнокорейський чиновник сказав виданню перед самітом, що Сеул стурбований тим, що Кім Чен Ин може прагнути придбати технологію в Росії для створення атомних підводних човнів і більш досконалих ракет і супутників на додаток до співпраці у сфері звичайної зброї.

Чиновник попередив, що якщо двосторонні зв’язки між Росією та Північною Кореєю поглибляться до такого ступеня, це підкреслить здатність Кіма загрожувати не лише близьким азійським союзникам Америки – Південній Кореї та Японії, але й усьому світу, ідеться у публікації.

Новини за темою: КНДР готується до експорту снарядів у РФ? Кім Чен Ин провів ревізію ключових заводів

Раніше ми повідомляли, що Південна Корея має докази, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону