USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ковальчук пішов з посади командувача ОК “Південь”

Місце Ковальчука може зайняти колишній комбриг 59-ї бригади генерал Геннадій Шаповалов
Андрій Ковальчук
Андрій Ковальчук
Джерело: відкриті джерела

Командувач оперативного командування Південь Андрій Ковальчук повідомив, що йде з посади. Він заявив, що "навчатиме молодих військовослужбовців". Про це йдеться на сторінці Оперативного командування "Південь".

Ковальчук подякував військовим за два з половиною роки служби. Також він додав, що пишається тим, що був "командувачем славетного й норовливого півдня".

"Ми з вами пліч-о-пліч пройшли ледь не самий критичний етап – перевірку готовності до загрози, всі масштаби якої складно було навіть уявити, зуміли зупинити навалу ворожої орди, коли здавалось, що сил і потужностей замало. Але в єдності звичайних цивільних людей, Збройних сил України, всіх військових формувань, правоохоронних органів і структур, потужного волонтерського руху створювалась наша з вами легендарна незламність, живиться і сьогодні наша з вами віра в перемогу", – йдеться в повідомленні.

Згадав він і про бої на півдні. Звільнення Зміїного, Миколаївщини та Херсонщини.

"Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам. Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого Півдня, якій вміє бути лагідно-теплим і гостинно-привітним для своїх та бурхливо-пекельним, люто-штормовим для ворогів. Наші з вами зусилля стали прикладом того, що справжні герої нашої країни народжуються у найважчих часах", – додав генерал-майор.

Ковальчука було призначено на посаду 9 серпня 2021 року.

Хто займе місце Ковальчука

Раніше про звільнення командувачів ОК "Південь" та ОК "Захід" повідомляв нардеп від фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко. Він писав, що Ковальчука призначили керівником військової академії. За його словами, командувачем ОК "Південь" було призначено колишнього комбрига 59-ї бригади генерала Геннадія Шаповалова.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат