USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Підробляли довідки для ухилянтів та організували "помилування" засудженому: Двох ділків викрили на Хмельниччині

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна
ДБР викрило ділків з Хмельниччини, які підробляли довідки для ухилянтів та організували
ДБР викрило ділків з Хмельниччини, які підробляли довідки для ухилянтів та організували "помилування" засудженому
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю та адвокату з Хмельниччини. Фігуранти підробляли довідки чоловікам для виїзду за кордон та обіцяли матері засудженого організувати "президентське помилування". Про це поінформували на офіційному сайті Державного бюро розслідувань.

У відомстві розповіли, що схема з виїзду "зацікавлених осіб" за кордон діяла з березня 2022 року.

"Адвокат спочатку за 1,5 тисячі євро допомагав ухилянтам отримати довідку з ТЦК про виїзд за кордон під виглядом волонтера, начебто для ввезення гуманітарної допомоги для ЗСУ. Через правоохоронця він зв’язувався із "клієнтами", отримував персональні дані для виготовлення довідки, а згодом надавав готовий документ. Повний пакет документації коштував ще 8 тисяч євро", – розповіли в ДБР.

Уточнюється, що щонайменше двоє чоловіків за допомогою цих підробок намагались виїхати до Угорщини, проте прикордонники виявили ознаки фіктивності документів. Після цього правоохоронці розпочали розслідування.

Не єдиний злочин

У Державному бюро розслідувань розповіли, що під час слідчих дій було викрито ще один злочин зловмисників. Чоловіки шахрайськими методами надурили жінку на 20 тис. доларів.

"Вони обіцяли вирішити питання щодо "президентського помилування" її сина, який 1 серпня 2021 року спричинив смертельну ДТП поблизу села Веселівка Хмельницького району. В результаті зіткнення загинула уся родина – подружжя та їхній 2-річний син. Суд присудив винуватцю вісім років позбавлення волі", – розповіли в ДБР.

Зазначається, що правоохоронець знав батьків засудженого та запропонував їм звернутися до адвоката, який начебто мав посприяти у "розв'язанні питання". Він запевнив, що за 20 тис. доларів знайде підстави та методи впливу, аби чоловік опинився на волі.

"Зловмисники підозрюються у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон, підробленні та шахрайстві (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 та ч. 3 ст. 190 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Тепер фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що на Одещині затримали чергового організатора "схеми" щодо переправлення чоловіків за кордон. Ним виявився правоохоронець, який влаштував свій "бізнес" на підставі підроблених довідок про непридатність до військової служби. Таку "послугу" ділок оцінив у 10 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали фігуранта на гарячому під час одержання чергової оплати за послугу.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров