USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Підключив" бази окупантів до захоплених електростанцій на Херсонщині: Міністр енергетики РФ отримав підозру

Російському чиновнику загрожує до 10 років тюрми
міністр енергетики РФ
Міністр енергетики РФ отримав підозру
Джерело: відкриті джерела

Міністр енергетики РФ Микола Шульгінов підключав російські військові бази до українських електростанцій на окупованій території Херсонщини. Служба безпеки України викрили його та отримали докази щодо діяльності посадовця. Тепер же російському чиновнику загрожує 10 років ув'язнення, інформує СБУ.

Правоохоронці з’ясували, що у липні 2022 року Шульгінов прибув до тимчасово окупованого Криму, де анонсував "приєднання" енергосистеми півострова до захоплених електростанцій на лівобережній Херсонщині.

"Згідно із задумом російського посадовця відповідні високовольтні лінії електропередачі функціонують за напрямками "Каховська – Джанкой" та "Каховська – Островська". Таким чином він забезпечує енергопостачання військових підрозділів та окупаційних адміністрацій Росії, які базуються на тимчасово окупованій території на півдні України", – повідомляє спецслужба.

До того ж відомо, що Шульгінов виконує завдання Кремля щодо підключення захоплених українських енергооб’єктів до єдиної енергосистеми країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Шульгінову про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • чч. 1, 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). 

Санкція статей передбачає покарання до 10 років тюрми. Оскільки зловмисник перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Раніше ми повідомляли, що СБУ затримала колаборантку, яка запроваджувала російські освітні стандарти в херсонських університетах. Правоохоронці з’ясували, що зловмисниця виконувала вказівки гауляйтера Сальдо щодо запровадження російських "стандартів" освіти в окупованій частині на півдні регіону. Для цього займалася "переформатуванням" документообігу в захопленому виші згідно з вимогами Міносвіти РФ.

Також сьогодні стало відомо, що Нацполіція викрила кол-центр, який очолював так званий ексміністр "ДНР".



Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму