USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Перші танки Abrams уже доставили в Україну, – Зеленський

Президент України вже подякував союзникам
Abrams
Abrams
Джерело: відкриті джерела

Першу партію танків Abrams американського виробництва вже доставили в Україну. Про це написав президент Володимир Зеленський у Telegram.

"Хороші новини від міністра Умєрова. "Абрамси" вже в Україні і готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію поставок", – написав глава держави.

Водночас видання The New York Times зазначає, що перші танки прибули в Україну 23 вересня, що на кілька місяців раніше від початкових оцінок, але водночас вчасно, щоб використати їх у контрнаступі ЗСУ.

Джерела видання повідомили, що решту Abrams буде відправлено найближчими місяцями, зазначивши, що доставлені в Україну танки були першими з 31-го, які адміністрація президента Джо Байдена пообіцяла надіслати.

Скільки танків було доставлено, наразі невідомо.

Нагадаємо, раніше в США повідомляли, що перша партія танків Abrams, які Сполучені Штати Америки надають Україні, була схвалена до відправки і танки прибудуть в Україну на початку осені.

Як відомо, близько 400 українських військових розпочали навчання на американських танках Abrams M1 у Німеччині. Перша група, яка складається майже з 200 військовослужбовців, ще 26 травня розпочала загальновійськовий інструктаж у Графенворі та Хоенфельсі.

Раніше президент США Джо Байден казав, що танки Abrams дуже складні в управлінні та експлуатації, тому потрібно навчати персонал та забезпечити матеріально-технічне обслуговування.

Про характеристики цих танків читайте тут.

 
Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16