USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Перезавантаження Фонду держмайна. Кого планують звільнити?

Рішення про перезавантаження було прийнято через збитковість більшості підприємств
Фонд державного майна
Джерело: відкриті джерела

Фонд державного майна після перевірки фінансово-економічного стану держустанов прийняв рішення про зміну 47 керівників. Про це зазначили в пресслужбі ФДМУ.

"Ми проаналізували стан підприємств, чи виплачують людям зарплати, чи приносять доходи до бюджету. Аналіз показав, що на більшості проаналізованих держпідприємств не виконуються фінансово-економічні плани, вони приносять збитки", – зазначив заступник голови Фонду державного майна Дмитро Кліменков.

При цьому додав, що на сьогодні в управлінні ФДМУ передається 2400 підприємств. На семи підприємствах фонд вже змінив керівників, а стосовно ще 40 очікується погодження з боку місцевих військових адміністрацій.

В цілому в Україні обліковується близько 3600 підприємств державної форми власності, заборгованість яких становить сотні мільярдів гривень. Фондом держмайна на початок 2023 року вже прийнято в управління близько 1500 підприємств. 

ЧИМ ЩЕ ЗАЙМАЄТЬСЯ ФОНД

Фонд державного майна України – державний орган, що реалізує державну політику у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження державного майна, управління об'єктами державної власності.

Зокрема, ФДМУ виставив на приватизацію Білоцерківський завод "Еталон", що виготовляв дозиметри та навігаційне обладнання. Аукціон буде проводитися 10 березня, а стартова ціна заводу – 35 млн гривень. Серед умов приватизації – погашення його боргів  та недопущення звільнення 11 працівників протягом пів року.

А на 7 березня Фондом запланований продаж з аукціону ДП "Укроборонресурси" концерну "Укроборонпром". Стартова ціна - 17,6 млн гривень за 57 об'єктів нерухомого майна. В разі купівлі новий власник зобов'язаний упродовж шести місяців погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом. Також протягом цього періоду він не зможе звільнити 11 робітників підприємства.

ДО РЕЧІ

Кабінет міністрів у вересні 2022 року прискорив передачу державних підприємств в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації. З цією метою урядом унесені зміни в порядок передачі єдиних (цілісних) майнових комплексів підприємств, установ, організацій, які не увійшли до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.


Читайте також:
"Дочка" Auchan продала свої активи у РФ
Mastercard приєднається до програми українського кешбеку Mastercard приєднається до програми українського кешбеку
Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ
За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20% За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20%