USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Переважна більшість парафіян УПЦ МП виступають за повний розрив відносин із Москвою, – релігієзнавець

Відповідно, вони виступають за самостійний шлях розвитку
Києво-Печерська лавра_3
Джерело: Уніан

Більшість парафіян Української православної церкви Московського патріархату виступають за повний розрив стосунків із Москвою і за самостійний шлях розвитку. Про це в ефірі UWN розповів релігієзнавець Юрій Чорноморець.

"Відповідно, якщо ми беремо статистику, то 74% з цих вірян виступають за повний розрив відносин УПЦ з Москвою. Відповідно – за самостійний шлях розвитку. Їх підтримують в цьому прагненні половина священства, що вже є дуже хорошим (результатом, – ред.)", – сказав він.

Чорноморець зазначив, що проблема навколо УПЦ МП полягає в тому, що керівництво цієї церкви не розриває стосунків із російською стороною.

Також він розповів, чого очікувати, якщо парламент ухвалить рішення заборонити Московський патріархат в Україні.

"Якщо ми на сьогоднішній момент дійсно вживаємо радикальних заходів щодо самої організації... наприклад, ухвалюємо законопроєкт, який лежить у Верховній Раді від Кабінету міністрів про те, що в Україні заборонено Московський патріархат... ми, відповідно, маємо таку ситуацію, якщо при цьому керівництво притягують до відповідальності, що всі пересічні священники, віряни, вони отримують свободу для самовизначення, і держава повинна забезпечити повністю свободу для самовизначення", – зазначив експерт.

Раніше

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу. Йому призначено двомісячний цілодобовий домашній арешт.

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
"Під прикриттям" УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні: Викрито агентурну мережу ФСБ
Героїзував рашистів: Клірику УПЦ (МП) з Черкащини загрожує восьми років в'язниці Героїзував рашистів: Клірику УПЦ (МП) з Черкащини загрожує восьми років в'язниці
Комітет рекомендував Раді заборонити УПЦ (МП) в Україні Комітет рекомендував Раді заборонити УПЦ (МП) в Україні