USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Пересилали наркотики в кавових машинах: Викрито міжнародну злочинну наркоорганізацію

Організатори надсилали наркотики та психотропи в Україну за допомогою міжнародних поштових відправлень
Столичні правоохоронці викрили міжнародну злочинну наркоорганізацію
Столичні правоохоронці викрили міжнародну злочинну наркоорганізацію
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Українські правоохоронці викрили учасників злочинної організації, які налагодили контрабандний канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україну з метою їх збуту. Заборонені речовини ділки ховали у побутовій техніці. 15 учасникам угруповання вже повідомили про підозру. Про це поінформували в Офісі генпрокурора.

Як діяли зловмисники?

За даними слідства, організатори надсилали наркотики та психотропи в Україну з Королівства Іспанія за допомогою міжнародних поштових відправлень.

"Для маскування вмісту посилки вони пакували їх у предмети побутової техніки – кавові машини, музичні програвачі, великі портативні аудіосистеми", – розповіли у відомстві.

Надалі учасники злочинної організації збували наркотичні засоби шляхом передачі "з рук в руки" та поштовими відправленнями по Україні.

Що виявили у ділків під час обшуків?

"Правоохоронці провели близько 60 обшуків, за результатами яких у підозрюваних вилучено 330 г кокаїну, 564 г амфетаміну, 200 г A-PVP, 1236 шт. МДМА, 100 шт. ЛСД та інші заборонені препарати, понад 1 кг канабісу, скляну ємність з шишками, 250 г галюциногенних грибів", – йдеться у повідомленні.

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин складає понад 5 мільйонів гривень, зазначають в Офісі генпрокурора.

"Також у них вилучили зброю та набої до неї, 72 мобільних телефонів, банківські картки, 2 транспортні засоби, понад мільйон гривень, 8300 доларів, 1000 євро, чорнові записи", – додали в Офісі генпрокурора.

Всіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

"Їм інкриміновано створення злочинної організації, а також участь у ній, контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 305, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України)", – зазначили у відомстві.

Наразі вирішується питання щодо обрання ділкам запобіжних заходів та накладення арешту на вилучене майно.

Новини за темою: У Київському СІЗО кримінальний авторитет організував масштабний наркотрафік

Раніше у Києві викрили масштабне наркоугруповання, дохід якого оцінюють у мільйони. У ході операції із затримання зловмисників поліцейські знайшли та вилучили наркотиків на 50 млн гривень.

Читайте також:
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру