USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Генпрокурор Костін звільнив свого колишнього заступника Вербицького з органів прокуратури

Це стало наслідком службового розслідування стосовно Вербицького, яке завершили в Офісі генерального прокурора
Дмитро Вербицький
Дмитро Вербицький
Джерело: відкриті джерела

Ексзаступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури. Андрій Костін її підписав.

В інтерв'ю "Суспільному" Костін уточнив, що це стало наслідком службового розслідування стосовно Вербицького, яке завершили в Офісі генерального прокурора. Його результати скерували до Національного антикорупційного бюро України.

"Щодо службового розслідування, яке розпочали раніше, – воно завершене. І всі матеріали – як висновки, так і всі матеріали службового розслідування – спрямовані до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького", – сказав Костін.

Скандал навколо Вербицького

Проєкт "Схеми" опублікував розслідування щодо дівчини заступника генпрокурора  Дмитра Вербицького. Розслідувачі дізналися, що Христина Ільницька у 2024 році придбала елітне авто Porsche й триповерховий котедж у Києві.

Вартість всього цього майна становила близько 52 млн гривень. Водночас Вербицький у коментарі журналістам сказав, що своїй подрузі фінансово не допомагав. Однак за останні 10 років прибуток Ільницької складав лише близько 360 тисяч гривень.

Національне антикорупційне бюро України відкрило справу щодо статків заступника генпрокурора Вербицького.

На час службового розслідування Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора.

Читайте також:
За рік кількість випадків домашнього насильства збільшилась на 80% За рік кількість випадків домашнього насильства збільшилась на 80%
Заступник прокурора Запорізької області попався на хабарі Заступник прокурора Запорізької області попався на хабарі
В Україні викрили великий канал продажу зброї та наркотиків. Підозри отримали 116 людей В Україні викрили великий канал продажу зброї та наркотиків. Підозри отримали 116 людей
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського