USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Забруднення, яке надійшло з Росії, вже виявили в Десні

Фахівці для покращення ситуації вже запустили туди 10 тонн активного мулу
Десна забруднення
Заходи для локалізації забруднення на річці Десна
Джерело: відкриті джерела

На річці Десна в Чернігівській області фахівці вже проводять заходи для локалізації органічного забруднення, що надійшло із річки Сейм. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Туди запустили 10 тонн активного мулу. Очікуватиметься, що він сприятиме зменшенню забруднення. Також водники разом з фахівцями ДСНС розпочали насичення води киснем.

Водночас за даними Держводагентства та ДЕІ на річці Сейм у Сумській та Чернігівській областях спостерігається зменшення концентрацій забруднення. Станом на сьогодні на території Сумської області вже зібрано понад 11 тонн загиблої риби.

Щодо стану річки Десна в межах Київської області забруднені води відсутні. Випадків загибелі водних біоресурсів не виявлено. Для недопущення вторинного забруднення річки розглядається місця встановлення бар’єрних рубежів – сіток для вилову загиблої риби.

Передісторія

Нагадаємо, 28 серпня стало відомо, що окупанти спричинили масштабне забруднення річки Сейм, ймовірно, скидаючи відходи невідомих речовин. 

Результатом забруднення річки стала масова загибель риби внаслідок критично низького вмісту розчиненого у воді кисню (менше 1 мг/л при мінімально допустимій нормі 4 мг/л), спричиненого процесами його біохімічного споживання органічними речовинами, що потрапили у водне середовище.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження.

Читайте також:
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії
Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю Путін наказав збільшити чисельність армії до 1,5 млн осіб: У ISW пояснили, навіщо це Кремлю
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg