USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Орбан написав листа до президента Євроради та запропонував відновити дипломатичні відносини з РФ

Очільник уряду Угорщини заявив, що найближчим часом посилиться військовий конфлікт
Орбан Віктор
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Джерело: відкриті джерела

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа президенту Європейської ради Шарлю Мішелю з пропозицією відновити дипломатичні відносини з Росією. Про це пише Bild.

У листі зазначається, що "найближчим часом гострота військового конфлікту радикально посилиться". Тому він вимагає, щоб ЄС відновив переговори з Китаєм про "мирну конференцію", відновлення дипломатичних відносин з Росією та "політичний наступ" на Глобальний Південь, чий "ми втратили повагу до нашої позиції щодо війни в Україні".

Крім того, Орбан крититкує Джо Байдена і зазначає, що він докладає величезних зусиль, щоб залишитися в гонці. Проте він нібито не в змозі змінити поточну провоєнну політику США, і тому не можна очікувати, що він розпочне нову політику.

"Я можу (...) з упевненістю сказати, що одразу після своєї перемоги на виборах він не чекатиме своєї інавгурації, а одразу буде готовий діяти як мирний брокер. У нього для цього є детальні та обґрунтовані плани", – пише орбан про Дональда Трампа.

Крім того, він наголошує, що перемога Трампа на виборах коштуватиме ЄС дорого.

Раніше

Слід нагадати, що прем'єр-міністр Угорщини під час своєї поїздки в Київ озвучив президенту України пропозицію сісти за стіл переговорів і домовитися про припинення вогню з РФ. При цьому Орбан сказав, що не наполягав на своїй ініціативі та сприйняв українські аргументи.

А ось Зеленський у своєму виступі уникнув цього питання. Але нагадав про те, що Будапешт підтримав мирні ініціативи України на саміті у Швейцарії.

Варто сказати, що Угорщина неодноразово ставила під сумнів необхідність військової підтримки України та натомість закликала до припинення вогню. Після перемоги на парламентських виборах у 2022 році Орбан включив Зеленського до списку "опонентів", які нібито змовилися проти нього та підтримали опозицію.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. 

Читайте також:
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому
Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс Дональд Трамп не збирається брати участі у ще одних дебатах із Камалою Гарріс