USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Нічний обстріл Миколаєва: Прокуратура почала розслідування, а Кім заявив, що удар був незвичайним

Унаслідок російської атаки загинула одна людина, ще 23 мирні жителі дістали поранення
Обстріл Миколаєва 27 квітня_6
Джерело: ДСНС України

Миколаївська обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом ворожого обстрілу обласного центру вночі 27 квітня, унаслідок якого загинула людина, ще 23 мирних мешканців, зокрема двоє дітей, дістали поранення. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що всіх постраждалих доправлено до лікарні, де їм надають кваліфіковану медичну допомогу.

Кім: Удар був незвичайним

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім уточнив, що троє постраждалих унаслідок ракетної атаки перебувають у важкому стані.

На його думку, російська ракета влучила в дерево, тому будівлі навколо пошкоджені, але не зруйновані.

Водночас він зазначив, що місто не піддавалося обстрілу майже чотири місяці, і сьогоднішній удар був "незвичним і викликав у жителів паніку".

Це 113-й день без обстрілів Миколаєва. З 31 грудня не було обстрілів... Була легка паніка у людей. Це підступний удар росіян по цивільних, там немає військових об'єктів... Але це незвичайний був удар, ми не реагували, ми не бачили, тому це був як сніг на голову", – сказав він в ефірі телемарафону.

Ракетний удар по Миколаєву

Уночі 27 квітня російські окупанти обстріляли Миколаїв чотирма ракетами "Калібр". Через атаку зруйновано житлові будинки, загинула людина, ще 23 мирні жителі дістали поранення. 

Як розповів начальник військової адміністрації регіону, унаслідок ударів знищено та значно пошкоджено житлові будинки. Також зруйновано багатоповерховий будинок та історичну будівлю.

"Через потрапляння боєприпасів та їхніх уламків виникло дві пожежі, які були оперативно ліквідовані підрозділами ГУ ДСНС України в Миколаївській області", – зазначив він.

Президент України Володимир Зеленський уже відреагував на обстріл міста.

"Країна-окупант ні на день не перестає доводити, що основна мета цієї війни – терор і знищення українців та всього українського. Вночі Росія обстріляла Миколаїв чотирма ракетами "Калібр", запущеними з акваторії Чорного моря. Високоточна зброя була націлена на приватні будинки, історичну будівлю та багатоповерхівку", – написав він.

Раніше

В Генштабі ЗСУ попередили, що Росія планує в червні отримали нову партію іранських "Шахедів", якими атакують українську критичну інфраструктуру.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію