USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Окупанти все частіше ґвалтують українських чоловіків

Росіяни оголюють українських чоловіків, катують струмом та ґвалтують
насильство над чоловіками
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські загарбники все частіше ґвалтують на окупованих територіях чоловіків. Про це пише CNN.

Видання зазначає, що Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала 85 випадків сексуального насильства, пов’язаних з війною. Ці злочини скоєні як проти цивільних, так і проти військовополонених. Зокрема, жертвами стали 52 чоловіки, 31 жінка, одна дівчина та один хлопчик.

Крім того, із 60 українських військовополонених чоловіків, яких вже звільнили, 39 стали жертвами сексуального насильства в російському полоні.

CNN зібрало свідчення як цивільних, так і військових чоловіків, яких росіяни утримували у Криму, Донецьку, Херсоні та на окупованих частинах Запоріжжя та Харківщини.

За їхніми словами, їх примусово оголювали, катували електричним струмом та погрожували зґвалтуванням. Особливо електричний струм використовували на геніталіях.

29-річний український офіцер, який провів сім місяців у в'язниці в Оленівці, розповів, що його катували тричі на день щодня протягом чотирьох місяців.

"Тапік – це військовий телефон з двома дротами. Один підключений до твоїх геніталій, інший – до пальця, і вони просто продовжують збільшувати струм... Крутять, доки людина не скаже те, що їм потрібно", – розповів він.

Ще один полонений, житель Херсона, розповів, що росіяни увірвались до його будинку та погрожували зґвалтувати пляшкою.

За два роки війни зафіксовано понад 100 випадків сексуального насильства проти чоловіків

Нагадаємо, станом на кінець березня за час повномасштабної війни прокурори зафіксували 280 фактів сексуального насильства проти українців, яке вчиняли окупанти. Серед них 101 випадок сексуального насильства щодо чоловіків і 179 випадків – проти жінок.

Йдеться про зґвалтування, каліцтво або насильство над статевими органами, примусове оголення, погрози та спроби зґвалтування, примус дивитися на сексуальну наругу над близькими.

Станом на жовтень 2023 року, за даними Офісу генпрокурора, вік постраждалих від сексуального насильства становить від 4-х до 83-х років. На той час вдалося розкрити 66 таких злочинів із 235.

Ба більше, часто бувають випадки на окупованих територіях, коли членів однієї сім'ї тримали в сусідній кімнаті, щоб вони слухали, як відбувається насильство над їхніми родичами.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі