USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Окупанти вдарили трьома ракетами по Чернігову: Багато загиблих і поранених. Фото, відео. Оновлено

Через удар у місті, зокрема, пошкоджено житлові будинки та одну з медичних установ
Ракетний удар по Чернігову 17 квітня_1
Джерело: Володимир Зеленський

Уранці, 17 квітня, російські окупанти завдали ракетного удару по Чернігову. Вибухи прогриміли поблизу центру міста, унаслідок чого, за оновленою інформацією, загинуло 17 людей, у тому числі дві особи померли в лікарні. Крім того, 60 людей постраждало, із них три дитини. Трьох громадян вдалося врятувати з-під завалів. Останні дані про ситуацію в місті публікує ДСНС.

Заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба зазначив, що в місті зруйновано восьмиповерхову будівлю, пошкоджено чотири багатоповерхівки, лікарню, вищий навчальний заклад і десятки автомобілів.

У МВС України розповіли, що є заяви про щонайменше трьох зниклих безвісти. На місці обстрілів працюють рятувальники. За попередніми даними, під завалами перебувають люди.

Крім того, як розповіли у МВС, однією із загиблих виявилася 25-річна лейтенант поліції, яка під час ракетного удару перебувала у себе вдома. Поліцейська отримала смертельне осколкове поранення.

На відео кадри порятунку одного з постраждалих з-під завалів:

Як зазначив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram, кількість жертв у Чернігові може зрости.

"На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою", – написав він і закликав партнерів бути рішучими в питанні надання допомоги Україні.

Новини за темою: Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС

За словами голови Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса в коментарі "Суспільному", Росія вдарила по місту трьома крилатими ракетами "Іскандер-К".

Тим часом у МОЗ повідомили, що внаслідок обстрілу пошкоджень зазнав один із медзакладів міста. У самій лікарні обійшлося без постраждалих.

Пошуково-рятувальна операція триває

Наразі пошуково-рятувальна операція триває, дані постійно уточнюють, зауважив в ефірі UWN начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

"Підрозділ ДСНС інформує про те, що вони чітко розуміють, що є ще один загиблий, якого вони бачать, зараз намагаються дістатися до тіла загиблого. Годину назад (орієнтовно о 15 год, – ред.) ми знали про п'ятьох людей, які вважаються безвісти зниклими. Ця цифра не уточнена. Думаю, після завершення пошуково-рятувальної операції, коли будуть розібрані всі завали, ми зрозуміємо, чи ці люди просто десь знаходяться поза своїх будинків, десь в інших містах, або вони, на жаль, загинули, або поранені", – сказав посадовець.

Брижинський також додав, що після того як надійшла інформація про влучання ракети, на офіційному сайті Чернігівської МВА розмістили інформацію про те, щоб громадяни долучилися до здачі крові в місцевому центрі.

"Наразі там великі черги, мешканці міста приходять, здають кров, в цьому зараз в нас проблеми немає", – прокоментував начальник МВА.

Зауважимо, 18 квітня у Чернігові оголосили Днем жалоби.

Як ми раніше писали, Росія з початку року випустила по Україні майже 1000 ракет, близько 2800 ударних безпілотників, а також майже 7000 керованих авіаційних бомб. Більшість цілей окупантів були цивільними, а не військовими. 

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ