USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Окупанти вдарили трьома ракетами по Чернігову: Багато загиблих і поранених. Фото, відео. Оновлено

Через удар у місті, зокрема, пошкоджено житлові будинки та одну з медичних установ
Ракетний удар по Чернігову 17 квітня_1
Джерело: Володимир Зеленський

Уранці, 17 квітня, російські окупанти завдали ракетного удару по Чернігову. Вибухи прогриміли поблизу центру міста, унаслідок чого, за оновленою інформацією, загинуло 17 людей, у тому числі дві особи померли в лікарні. Крім того, 60 людей постраждало, із них три дитини. Трьох громадян вдалося врятувати з-під завалів. Останні дані про ситуацію в місті публікує ДСНС.

Заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба зазначив, що в місті зруйновано восьмиповерхову будівлю, пошкоджено чотири багатоповерхівки, лікарню, вищий навчальний заклад і десятки автомобілів.

У МВС України розповіли, що є заяви про щонайменше трьох зниклих безвісти. На місці обстрілів працюють рятувальники. За попередніми даними, під завалами перебувають люди.

Крім того, як розповіли у МВС, однією із загиблих виявилася 25-річна лейтенант поліції, яка під час ракетного удару перебувала у себе вдома. Поліцейська отримала смертельне осколкове поранення.

На відео кадри порятунку одного з постраждалих з-під завалів:

Як зазначив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram, кількість жертв у Чернігові може зрости.

"На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою", – написав він і закликав партнерів бути рішучими в питанні надання допомоги Україні.

Новини за темою: Зеленський дав нове інтерв'ю, в якому жорстко розкритикував США і назвав причину знищення Трипільської ТЕС

За словами голови Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса в коментарі "Суспільному", Росія вдарила по місту трьома крилатими ракетами "Іскандер-К".

Тим часом у МОЗ повідомили, що внаслідок обстрілу пошкоджень зазнав один із медзакладів міста. У самій лікарні обійшлося без постраждалих.

Пошуково-рятувальна операція триває

Наразі пошуково-рятувальна операція триває, дані постійно уточнюють, зауважив в ефірі UWN начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

"Підрозділ ДСНС інформує про те, що вони чітко розуміють, що є ще один загиблий, якого вони бачать, зараз намагаються дістатися до тіла загиблого. Годину назад (орієнтовно о 15 год, – ред.) ми знали про п'ятьох людей, які вважаються безвісти зниклими. Ця цифра не уточнена. Думаю, після завершення пошуково-рятувальної операції, коли будуть розібрані всі завали, ми зрозуміємо, чи ці люди просто десь знаходяться поза своїх будинків, десь в інших містах, або вони, на жаль, загинули, або поранені", – сказав посадовець.

Брижинський також додав, що після того як надійшла інформація про влучання ракети, на офіційному сайті Чернігівської МВА розмістили інформацію про те, щоб громадяни долучилися до здачі крові в місцевому центрі.

"Наразі там великі черги, мешканці міста приходять, здають кров, в цьому зараз в нас проблеми немає", – прокоментував начальник МВА.

Зауважимо, 18 квітня у Чернігові оголосили Днем жалоби.

Як ми раніше писали, Росія з початку року випустила по Україні майже 1000 ракет, близько 2800 ударних безпілотників, а також майже 7000 керованих авіаційних бомб. Більшість цілей окупантів були цивільними, а не військовими. 

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців