USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Окупанти почали використовувати новий дрон, що автономно ідентифікує цілі, – ISW

Дрон може розрізняти типи цілей і підвищувати шанси успішного удару
Новий дрон РФ
Новий дрон РФ "Изделие-53"
Джерело: скріншот

Російська окупаційна армія почала використовувати нову версію безпілотника-камікадзе "Ланцет" ("Изделие-53"), який здатний автономно ідентифікувати цілі. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики кажуть, що дрон нібито має систему автоматичного наведення, яка може розрізняти типи цілей і підвищувати шанси успішного удару.

При цьому там зауважили, що російські війська поки що не використовують ці безпілотники в широких масштабах, але російські джерела стверджують, що окупанти зараз випробовують безпілотники для масових синхронізованих ройових ударів.

"Навантаження безпілотників "Изделие-53", яке, як повідомляється, становить від трьох до п'яти кілограмів, може не бути достатнім для значного пошкодження найважливіших військових цілей", – вважають експерти.

Інші нові дрони РФ

Раніше видання Defense Express писало, що ворожі війська вперше могли застосувати проти України нові дрони-камікадзе "Італмас" або "Герань-3".

Двигун DLE 60 використовується "Італмас", яка входить до групи Zala Aero і випускає дрони-камікадзе та розвідувальні БПЛА. Вперше про існування Італмаса стало відомо у вересні цього року після виходу сюжету на російському державному пропагандистському каналі.

За заявленими характеристиками цей дрон має дальність польоту до 200 км і більшу за Shahed-136 бойову частину, тобто понад 40 кг.

При цьому про "Герань-3" відомо ще менше. Зображення з цим БПЛА не публікувалося, а перша інформація про його існування в неофіційних джерелах припадає на осінь минулого року. Тоді писалося, що це менша версія так званого "Герань-2", тобто Shahed-136.

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб