USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Новим послом Польщі в Україні стане полковник запасу з досвідом роботи в Афганістані

Київське представництво Польщі буде укомплектовано з 1 вересня
Україна-Польща
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З 1 вересня цього року посаду головного дипломата Польщі в Україні обійме Пьотр Лукасевич, полковник запасу і колишній посол країни в Афганістані. Про це повідомив представник МЗС Польщі Павел Вронський, передає RMF24.

За його словами, київське представництво буде укомплектовано з 1 вересня. Його очолить Пьотр Лукасевич.

Вронський заявив, що більша частина змін у дипломатичних представництвах має відбутися до кінця вересня.

Варто зазначити, що перестановки польських послів відбуваються в багатьох країнах Європи.

"Посаду в Берліні вже обійняв Ян Томбінський (свого часу він очолював представництво ЄС в Україні, – ред.), що відбулося в дуже приємній атмосфері. 26 серпня посади в Братиславі та Римі обіймуть Петр Самерек і Ришард Шнепф. З 1 вересня ми готуємося до того, що Малгожата Косюра-Казмерська обійме посаду в Осло", – розповів Вронський.

Що відомо про Пьотра Лукасевича?

Лукасевич – політолог, дипломат і полковник запасу Збройних сил Польщі. Раніше працював головним дипломатом в Афганістані (з 2012-го до 2014 року).

У 1995–2006 роках він працював над питаннями, пов'язаними з державною безпекою та боротьбою з тероризмом. Брав участь у стабілізаційних місіях в Іраку (2004–2005).

У 2006 році був заступником військового аташе в Ісламабаді, а в січні 2007 року став полковником і військовим аташе в Афганістані – на цій посаді він перебував протягом трьох років.

Нагадаємо, сьогодні до України завітав глава Польщі Анджей Дуда. Він зустрівся з президентом Зеленським. За підсумками зустрічі лідери провели пресконференцію.

Як відомо, минулого місяця Зеленський під час візиту до Варшави також зустрівся з Дудою. Там президенти підписали угоду про гарантії безпеки.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими