USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Новим головою НАЗК обрали детектива НАБУ Павлущика

Наразі Віктор Павлущик  – старший детектив – керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України
Павлущик
Віктор Павлущик
Джерело: відкриті джерела

Переможцем конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції став Віктор Павлущик. Про це повідомили в пресслужбі НАЗК.

"Конкурсна комісія з відбору на посаду голови НАЗК сьогодні, 25 лютого, оголосила переможцем конкурсу Віктора Павлущика. За його кандидатуру проголосували всі шість членів комісії. Очікуємо на відповідне рішення уряду", – йдеться у дописі.

Наразі Віктор Павлущик  – старший детектив – керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

У Нацагентстві аргументували, що конкурсна комісія визначила Павлущика, який має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов’язків голови НАЗК.

А також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

Новини за темою: НАЗК склало протокол на в. о. голови КСУ: Йому загрожує звільнення

Що відомо про Павлущика?

Віктор Павлущик ще під час конкурсного відбору заявив, за даними Transparency International Ukraine, що під час роботи в НАБУ не відчував жодного політичного тиску ззовні, хоча згадав про інституційні спроби погіршити становище детективів. Пригадав випадки, коли особисто йому погрожували розправою та знищенням майна.

Першочерговими завданнями на новій посаді бачить:

  • знайомство з колективом,
  • аналіз виконання рекомендацій аудиту та рекомендацій Єврокомісії,
  • акцент на дебюрократизації та цифровізації Нацагентства,
  • нормотворчу діяльність.

Водночас вважає, що Україна має назавжди забути гасло "щоб в Україні не було корупції та був кум, який міг все порішать".

На прохання комісії переконати її в довірі до майбутньої діяльності, Павлущик відзначив свою цілеспрямованість, докладання зусиль у всіх сферах роботи та прагнення покращити Україну, "щоб наступні покоління не знали про старий радянський менталітет".

Детальніше з біографією Віктора Павлущика можна ознайомитися на слайдах.

Раніше

Конституційний суд України розпочав розгляд скарги щодо конституційності деяких положень Закону "Про запобігання корупції". У Національному агентстві з питань запобігання корупції кажуть, що це може загрожувати декларуванню.

"14 лютого 2024 року КСУ розпочав розгляд конституційної скарги Оксани Бухтоярової, члена Дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області. Адвокатка має сумніви щодо відповідності Конституції України деяких положень закону, якими визначено поняття терміну "суб’єкти декларування", перелік таких суб'єктів, обов’язок подачі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та прирівняних до них осіб, а також види фінансового контролю", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень