USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Новий масований штурм Авдіївки: Що кажуть аналітики ISW

Російські війська зосереджують живу силу та техніку для третього масованого наступу на Авдіївку
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські війська готуються до третьої серії великих штурмів в районі Авдіївки, повідомляються аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), посилаючись на російські та українські джерела. Про це йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що окупанти в п’ятницю, 3 листопада, продовжували наступальні операції під Авдіївкою і досягли підтверджених успіхів на північному фланзі міста.

Геолокаційні кадри, опубліковані 3 листопада, вказують на те, що російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (4 км на північ від Авдіївки) до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що українські війська продовжували чинити опір наступу росіян біля Авдіївки та за добу відбили понад 17 російських атак поблизу Степового(3 км на північ від Авдіївки), Північного (6 км на захід від Авдіївки), Тоненького (7 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

Пізніше речник угруповання військ Таврія полковник Олександр Штупун заявив, що активних бойових дій поблизу Авдіївки не ведеться, але українські війська очікують "загострення ситуації" в цьому районі.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські війська ведуть інтенсивні обстріли українських позицій в Авдіївці, а на північ і південь від населеного пункту тривають піхотні бої.

Російський "воєнкор" стверджує, що станом на 3 листопада російські війська здійснили невизначене просування на південний схід від Авдіївки.

Російські джерела стверджували 2 і 3 листопада, що окупанти просунулися на північ і захід від Красногорівки, в напрямку Новокалинового (8 км на північний захід від Бахмута), а також в районі Степового і прорвали українську оборону в районі Веселої (4 км на північний схід від Авдіївки).

Російські "воєнкори" також стверджували, що бої тривають біля Авдіївського коксохімічного заводу, південних і південно-західних околиць Авдіївки та Опитного (4 км на південь від Авдіївки).

Український військовий оглядач, на якого посилається ISW, заявив, що російські війська швидко будують фортифікаційні споруди в тилових районах поблизу напрямків передбачуваного наступу в районі Авдіївки, щоб мати змогу швидше вводити резерви в бій.

Барабаш зазначає, що російські війська зосереджують живу силу та техніку для третього масованого наступу на Авдіївку. За його словами, росіяни, ймовірно, зосередять свої наступальні дії на Авдіївському коксохімічному заводі на півночі Авдіївки.

Російський "воєнкор" стверджує, що російські війська поблизу Авдіївки проводять тактичне перегрупування, і так само метою потенційних атак назвав коксохімічний завод.

Барабаш заявив, що російські війська відновлять більш масштабні наступальні операції, коли земля під Авдіївкою висохне після кількох днів сильних злив.

Водночас російські джерела стверджують, що українські сили контратакували під Авдіївкою 3 листопада, але не просунулися вперед.

Що каже Генштаб

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Так, безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Степове, Тоненьке, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області. Тут Сили оборони відбили близько 20 атак ворога.

Раніше

Міністр оборони України Рустем Умєров розповів, скільки військових втратила РФ під час наступу на Авдіївку.

Також аналітики ISW вважають, що величезні втрати під Авдіївкою, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал РФ.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров