USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Німецькі збройові компанії – на піку виробництва через війну РФ проти України, – Bloomberg

Німеччина посіла шосте місце в експорті зброї
Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Джерело: Bloomberg

Уряд Німеччини був змушений відреагувати на вторгнення Росії в Україну та надавати нашій державі допомогу. Тож зараз оборонна промисловість країни вийшла на пік виробництва, повідомляє Bloomberg.

Через три дні після початку повномасштабної війни канцлер Німеччини Олаф Шольц на екстреному засіданні парламенту оголосив про "переломний момент". Після цього було знято заборону на відправку зброї в зони конфлікту та з’явився спеціальний фонд у розмірі 100 млрд євро для модернізації обладнання Бундесверу.

За даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру, у 2022 році Німеччина посіла шосте місце в експорті зброї, поступившись США, Франції, Росії, Китаю та Італії.

Німеччина прислухалася до міжнародних закликів досягти цільових витрат НАТО на оборону в розмірі 2% від ВВП.

Зокрема, акції збройового концерну Rheinmetall зросли майже втричі, піднявши її ринкову вартість вище 10 млрд євро. У березні компанія повідомила про рекордні прибутки та пакет замовлень на 26,6 млрд євро.

Окрім того, компанія Hensoldt у лютому повідомила про рекордні замовлення на 5,4 млрд євро. У компанії заявили, що агресія Росії повернула потребу в ефективній оборонній промисловості.

Ціна на боєприпаси росте

Підвищений попит на снаряди призвело до їх здорожчання. Так, якщо раніше, до вторгнення Росії в Україну типовий снаряд коштував 850 євро, то зараз – мінімум на 20% дорожче. І виробники, керівники галузі та офіційні особи ЄС попереджають, що підвищений попит може ще більше підштовхнути ціни.

Раніше ми писали, що Польща розпочинає найбільшу за останні пів століття кампанію з переозброєння у відповідь на загрозу з боку Росії, яка постійно зростає. У планах – створення найбільшої сухопутної армії Європи.

 
Читайте також:
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено
За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, – ISW За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, – ISW
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень Зброя і техніка: Міноборони вже уклало контрактів на понад 582 мільярда гривень