USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нідерланди публічно звинуватили Китай у кібератаці на оборонну мережу

Кібератака була проведена минулого року
Хакер
Джерело: відкриті джерела

Китайські хакери, яких підтримує держава, отримали доступ до нідерландської військової мережі минулого року. Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає Reuters.

Спецслужби назвали це частиною тенденції китайського політичного шпигунства проти Нідерландів та їхніх союзників.

За даними американського видання, Амстердам вперше публічно звинуватив Пекін у кібершпигунстві, оскільки між двома країнами зростає напруженість у сфері національної безпеки.

"Важливо забезпечити, щоб шпигунська діяльність такого роду, яку здійснює Китай, стала надбанням громадськості, оскільки це допоможе підвищити міжнародну стійкість до цього типу кібершпигунства", – сказала Оллонгрен.

Зазначимо, агентства, відомі під абревіатурами MIVD і AIVD, заявили, що хакери розмістили шкідливе програмне забезпечення або шкідливе ПЗ, що приховує їхню власну діяльність, усередині мережі Збройних сил, яку використовували 50 осіб для несекретних досліджень.

"MIVD і AIVD наголошують, що цей інцидент не є самостійним, а є частиною ширшої тенденції китайського політичного шпигунства проти Нідерландів та їхніх союзників", – підкреслили вони у своєму звіті.

У квітні минулого року AIVD заявило в щорічній оцінці, що Китай становить найбільшу загрозу економічній безпеці Нідерландів, оскільки намагається шпигувати за високотехнологічними компаніями та університетами.

Основною метою є ASML, розташована в південному місті Вельдховен. Це домінуючий у світі постачальник літографічних машин для виготовлення комп'ютерних чипів.

В окремому звіті, також опублікованому у квітні минулого року, MIVD заявило, що Китай незаконно намагався придбати голландські космічні технології.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Пекін назвав "дезінформацією" звіт Microsoft про те, що китайська хакерська група зламала пов’язані з урядом облікові записи електронної пошти, заявивши, що ці звинувачення мали на меті відвернути увагу від кіберактивності США. 

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії