USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Пенсійну систему Нідерландів назвали найкращою у світі

України в списку Глобального пенсійного індексу Mercer CFA Institute не було
пенсіонери
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нідерланди мають найкращу пенсійну систему у світі, а далі йдуть Ісландія, Данія та Ізраїль. Про це свідчать дані Глобального пенсійного індексу Mercer CFA Institute, який складає міжнародна консалтингова компанія Mercer, повідомляє Bloomberg.

Компанія порівнювала пенсійні системи 48 країн на основі понад 50 показників (найвища оцінка – А). України серед таких країн у списку не було.

Зростання тривалості життя і зниження народжуваності разом із високими відсотковими ставками та зростанням вартості медичного обслуговування збільшили тиск на державні бюджети у плані підтримки пенсійних програм, зазначається у звіті.

Серед іншого це сприяло загальному зниженню індексних показників цього року. Автори доповіді кажуть, що хоча провідні пенсійні системи працюють добре, але у всьому світі є демографічні проблеми для пенсійної системи.

"Ми просто не народжуємо дітей та живемо довше. Якщо об'єднати населення, яке старіє, та меншу кількість платників податків з державним боргом та очікуванням державних пенсій, щось має десь піти на спад", – прокоментував один з авторів Девід Нокс.

Також дослідник додає, що демографічні зміни означають потрібність країнам гнучкішого підходу до виходу на пенсію, а не встановлення певного віку для припинення роботи.

США посіли 29-те місце у рейтингу, Велика Британія – 11-те, Японія – 36-те, Китай – 31-ше.

Водночас до трійки найгірших країн увійшли Індія, Аргентина та Філіппіни. А ось Австралія, пенсійна система якої високо цінується в усьому світі, опустилася нижче Сінгапуру на шосте місце.

Новини за темою: Страховий стаж за кордоном: Що потрібно майбутньому українському пенсіонеру, щоб його отримати?

До речі, в Китаї вперше з 1978 року хочуть підвищити пенсійний вік. Нововведення заплановано із січня 2025 року. Тож пенсійний вік для чоловіків збільшиться з 60 до 63 років, а для жінок з 50 і 55 до 55 і 58 років.

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів 43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Понад 12 відсотків українців отримують пенсію більше ніж 10 тис. гривень, – ПФУ Понад 12 відсотків українців отримують пенсію більше ніж 10 тис. гривень, – ПФУ
Влітку 2025 року в Україні може запрацювати нова солідарна пенсійна система Влітку 2025 року в Україні може запрацювати нова солідарна пенсійна система
Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок