USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Негода не зупинить просування ЗСУ, хоча і буде важко, – Буданов про контрнаступ

Сили оборони продовжать просування у глиб оборони ворога попри холод та дощі
Кирило Буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Осінь та холод не стануть на заваді українському контрнаступу, Сили оборони продовжать просування у глиб оборони ворога, попри холод та дощі, хоча вони й ускладнять для ЗСУ визволення рідної землі. Про це напередодні заявив начальник Головного управління розвідки України (ГУР МОУ) Кирило Буданов.

"Бойові дії так чи інакше продовжаться. На холоді, вогкості та у бруді воювати важче. Але бойові дії триватимуть. Контрнаступ йтиме", – зауважив Буданов.

Так, просування українських воїнів на півдні та сході країни суттєво ускладнювали облаштовані росіянами укріплення і великі мінні поля.

Раніше

Контрнаступальні дії українських військових продовжаться і в холодну та вологу погоду, навіть якщо боротися стане важче. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає Reuters.

"Бойові дії так чи інакше триватимуть. У холоді, вогкості та в багнюці боротися складніше. Бойові дії триватимуть. Контрнаступ триватиме", – сказав очільник розвідки.

Також Буданов додав, що контрнаступ відбувається на кількох напрямках. При цьому просування йде повільніше, ніж хочеться.

Проте, за словами головного розвідника країни, війна не буде довготривалою.

Новини за темою: Емоційно готовий до довгої війни проти Росії, – Зеленський в інтерв'ю The Economist

До того ж українські війська 10 вересня продовжували просуватися на південь від Роботиного в Запорізькій області та поблизу Бахмута. Про це йдеться в аналізі Інституту вивчення війни (ISW).

Так геолокаційні кадри вказують, що бійці Збройних сил України просунулися на схід від Новопрокопівки. Більше про це читайте тут.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням