USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Не тиснути на Росію у 2014 році було помилкою, – спікерка парламенту Чехії

На думку політикині, союзники однозначно ухвалили неправильне рішення не тиснути на Росію
Маркета Пекарова Адамова
Маркета Пекарова Адамова
Джерело: відкриті джерела

Спікерка Палати депутатів парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова вважає, що реакція Заходу на окупацію Криму у 2014 році була недостатньою. Про це вона заявила в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На думку політикині, союзники однозначно ухвалили неправильне рішення не тиснути на Росію.

Адамова зазначила, що відповідь Заходу на окупацію Криму у 2014 році була недостатньою.

"І я майже впевнена, що тепер не тільки я, а й інші лідери добре знають, що це була помилка. І для Росії це, звичайно, виглядало як слабкість, і тому вирішили зробити те, що вони зробили, те, що вони досі й досі роблять", – сказала Адамова.

"Війна в Україні не закінчиться, поки Крим під російською окупацією"

У липні президент України Володимир Зеленський заявив, що війна не закінчиться, поки Крим не буде деокуповано. Про це глава держави заявив в інтерв'ю CNN.

"Ми не можемо уявити Україну без Криму. І поки Крим є під російською окупацією, це означає лише одне: війна ще не закінчилася", – сказав глава держави.

Також Зеленський повідомив, що кінцевою метою України у війні з Росією є звільнення Криму.

Журналістка видання запитала, чи є сценарій, за якого може бути "мир" без звільнення Криму. На що Зеленський відповів, що "тоді це не буде перемогою".

Новини за темою: Коли звільнимо Крим, спочатку почистимо його від бруду, який залишили російські варвари, – Рефат Чубаров

Раніше

У Чехії викрили російського агента, який поширював інформацію на підтримку зовнішньополітичних інтересів Російської Федерації у зв’язку з війною в Україні. Для поширення пропаганди також використовував відомих особистостей. Про це інформує чеська Служба безпеки та інформації.

Як повідомив голова чеської Служби безпеки та інформації Міхал Куделка, російський агент пропонував хабарі у розмірі кількох тисяч євро за поширення пропаганди РФ.

Новини за темою: У Чехії скасували давні постанови, якими землі передавали в користування Росії для дипломатичних цілей
Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16