USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

БЕБ викрило службу таксі на несплаті 52 млн гривень податку

Наразі з’ясовуються всі обставини вчинення злочину та всіх причетних до цієї схеми осіб
таксі
Джерело: відкриті джерела

Детективи Бюро економічної безпеки викрили схему ухилення від сплати 52 мільйонів гривень в українському представництві всесвітньо відомого бренду таксі. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідство встановило, що кошти, які іноземна компанія направляла в Україну на утримання представництва служби таксі і оплату роботи водіїв-партнерів, виводилися в незаконний спосіб готівкою.

Директор та головний бухгалтер компанії організували схему, в якій платежі здійснювалися на рахунки низки ФОПів як за неіснуючі "інформаційно-посередницькі послуги".

Бюро встановило, що це дозволило компанії уникнути сплати податків до державного бюджету у повному обсязі – 52 млн гривень.

Наразі з’ясовуються всі обставини вчинення злочину та всіх причетних до цієї схеми осіб.

Про яку службу таксі йдеться, правоохоронці не уточнюють. Проте, за даними Ain.ua, йдеться про одного з українських партнерів, з якими співпрацювала компанія Uber.

Читайте також:
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів
Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки
Кабмін призначив нового очільника Бюро економічної безпеки: Ним став Сергій Перхун Кабмін призначив нового очільника Бюро економічної безпеки: Ним став Сергій Перхун