USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Uklon більше не працюватиме під час комендантської години

Компанія отримала рекомендації від Патрульної поліції
Uklon
Джерело: відкриті джерела

Онлайн-сервіс виклику таксі Uklon з 14 березня припиняє працювати під час комендантської години вночі. Про це повідомив гендиректор компанії Сергій Гришков.

"Ми неодноразово писали про принципи роботи Uklon, а саме про дотримання законів України. Мені важливо це ще раз повторити – компанія Uklon діяла, діє і буде діяти в правовому полі", – зазначив Гришков.

Він сказав, що на цьому тижні були проведені консультації щодо роботи сервісу в комендантську годину. 

"Також 07 березня 2024 року до нас надійшло звернення Патрульної поліції Києва щодо розгляду можливості припинення надання послуг під час комендантської години", – уточнив гендиректор компанії.

І відзначив, що компанія з повагою ставиться до роботи правоохоронної системи України та приймає запит, та додав, що в Uklon розраховують і на повагу правоохоронних органів до вітчизняного бізнесу.

"Ми ініціювали технічні доробки нашого сервісу, які були сьогодні завершені. Перше обмеження роботи нашого сервісу буде здійснено в ніч з 14.03.2024 на 15.03.2024 і надалі буде діяти по всій Україні відповідно до комендантських годин кожного з регіонів", – наголосив Гришков.

У коментарях під своїм дописом він пояснив, що Uklon є онлайн-платформою, а не службою таксі. Тобто компанія надає доступ до онлайн-сервісу як пасажирам, так і водіям-партнерам.

Отже, чи працювати у комендантську годину – це вибір партнерів, які мають перепустку і можливість здійснювати перевезення вночі.

"За два роки ми отримали перше звернення-рекомендацію від правоохоронних органів та відреагували на нього. Тому з початку повномасштабної війни ми ні на мить не вимикали наш сервіс, в перші місяці взагалі були ЄДИНИМ сервісом, який 24/7 евакуював людей, розвозив ліки, паливо та їжу", – сказав Гришков.

При цьому пояснив, що компанія орієнтувалася на запит суспільства. Основний напрямок для поїздок вночі був – вокзали та лікарні.

"Також як єдина альтернатива кудись добратися у випадку екстреної ситуації чи трагедії. Але зараз отримали рекомендацію та виконуємо її", – резюмував він.

Раніше ми повідомляли, що парламент у першому читанні підтримав штрафи для порушників комендантської години. Документ передбачає штрафи за порушення комендантської години як для бізнесу, так і для пересічних громадян.

Читайте також:
Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Надзвичайний стан на Гаїті: Банди атакували будівлі уряду й президентський палац Надзвичайний стан на Гаїті: Банди атакували будівлі уряду й президентський палац
Комендантська година в Україні. Рада у першому читанні підтримала штрафи за порушення Комендантська година в Україні. Рада у першому читанні підтримала штрафи за порушення