USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

НАЗК внесло одного з найбільших світових портових операторів DP World до переліку міжнародних спонсорів війни

DP World володіє 51% контейнерного терміналу ТІС у "Південному" порті Одеси
DP World
Один з найбільших світових портових операторів DP World
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Компанія DP World спеціалізується на логістиці вантажів, роботі портових терміналів, морських послугах і зонах вільної торгівлі. Вона обробляє 70 млн контейнерів, які щорічно привозять близько 70 тис. суден, та працює в понад 69 країнах на всіх континентах.

Деталі

Причиною такого рішення послужило те, що минулого місяця DP World підписав угоду з російською державною корпорацією "Росатом" щодо розвитку Північного морського шляху.

Саме "Росатом" зараз контролює тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Відповідно до заявленої інформації протяжність Північного морського шляху складе понад 5,6 тис. км від Мурманська до Владивостока вздовж узбережжя морів та Північного Льодовитого і Тихого океанів.

"Стратегічне співробітництво "Росатому" і DP World сприятиме транзиту товарів до Росії в обхід санкцій, враховуючи те, що "Росатом" на системній основі надає послуги російському ВПК, імпортуючи заборонені компоненти для російських танків та авіації. Крім того, Північним морським шляхом можуть переправляти й інші нелегальні вантажі та зброю", – йдеться у повідомленні.

DP World в Україні

DP World у 2020 році придбав 51% контейнерного терміналу ТІС у "Південному" порті Одеси.

"Завдяки цьому володіє достатньою інформацією про стан галузі морських перевезень в Україні через агресію Росії. Крім того, DP World здійснює перевалку українського зерна, у тому числі в межах роботи "зернового коридору", повідомили у НАЗК.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни британську компанію Unilever, яка є одним зі світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії. Їй належать понад 400 брендів, продукція випускається на 280 підприємствах. Зокрема, це Domestos, Lipton, Axe, Dove.

Американський кондитерський гігант Mondelez International, який виробляє шоколад Milka і печиво Oreo, також внесений до переліку міжнародних спонсорів війни

Зазначимо, що за час війни громадяни України стали ще раціональнішими у споживанні, звертають увагу на бренди й надають перевагу українським товарам. Зокрема, понад половина опитаних – 54% – при здійсненні покупки звертають особливу увагу на бренд.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров