USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Нацбанк суттєво збільшив продаж валюти

Об’єм продажів на міжбанківському валютному ринку став найбільшим у листопаді
Валюта США

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Об’єм продажів на міжбанківському валютному ринку став найбільшим у поточному місяці. І майже удвічі більший за показник минулого тижня, свідчать дані Національного банку України за 19 листопада.

Національний банк за робочий тиждень з 13 по 17 листопада продав 721 млн доларів і купив 500 тисяч доларів.  

"Об’єм продажів на міжбанківському валютному ринку став найбільшим у поточному місяці. Також майже удвічі більший за показник минулого тижня, коли обсяг продажу з резервів склав 389 млн доларів", - зазначили в НБУ.

Загалом від початку року регулятор продав вже 24,3 млрд доларів, а купив – 212 млн доларів.

Нацбанк оприлюднив Стратегію розвитку фінансового сектора України

Національний банк, Міністерство фінансів, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердили нову Стратегію розвитку фінансового сектора України. Про це інформує пресслужба регулятора.

Деталі 

Стратегія передбачає, що спільні дії регуляторів та Фонду гарантування вкладів у фінансовому секторі будуть спрямовані на досягнення п’яти таких стратегічних цілей: 

– макроекономічна стабільність,

– фінансова стабільність,

– фінансова система працює на відновлення країни,

– сучасні фінансові послуги,

– інституційна спроможність регуляторів та ФГВФО.

Заходи, що прописані у стратегії, є короткострокові і середньострокові.

Новини за темою: У вересні міжнародні резерви України знизилися до майже 40 млрд доларів, - Нацбанк

Додамо, правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 20 до 16%, зрівнявши її зі ставкою за депозитними сертифікатами овернайт. Таким чином НБУ модернізує свій операційний дизайн монетарної політики за системою "нижньої межі", повідомляє пресслужба Національного банку України.

Ставки за іншими операціями НБУ з банками встановлені таким чином: ставка за тримісячними депозитними сертифікатами дорівнюватиме "обліковій ставці + 4 в. п." (20%), а за кредитами рефінансування – "обліковій ставці + 6 в. п." (22%). Отже, фактично рівні ставок за операціями НБУ з банками залишаться незмінними, уточнюють у Нацбанку.

Читайте також:
НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії
НБУ знизив облікову ставку до 13,5% НБУ знизив облікову ставку до 13,5%
За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20% За рахунок допомоги партнерів: Міжнародні резерви України зросли майже на 20%
Українці у 2023 році найчастіше потрапляли на гачок шахраїв з платіжними картками: У середньому перераховували понад 3 тис. гривень Українці у 2023 році найчастіше потрапляли на гачок шахраїв з платіжними картками: У середньому перераховували понад 3 тис. гривень