USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Наступна зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 січня, – Міноборони Німеччини

Це буде восьма зустріч у такому форматі
Ламбрехт
Джерело: відкриті джерела

Нова зустріч коаліції партнерів України у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 січня. Це буде восьма зустріч у такому форматі, повідомило Міністерство оборони Німеччини.

Так, у рамках підготовки до наступного засідання міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт провела телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Вони обговорили поточну воєнну ситуацію в Україні та способи координації подальшої військової підтримки Києва, зокрема щодо бойових машин піхоти та зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Ламбрехт зазначила, що надання комплексів Patriot суттєво посилить протиповітряну оборону України на додачу до ЗРК Gepard та комплексів IRIS-T.

Окрім того, міністерка обговорила з Остіном спільну німецько-американську ініціативу щодо постачання Києву бронетранспортерів західного зразка.

"У той час, як США нададуть бронетранспортери Bradley, Німеччина поставить до 40 бронетранспортерів Marder як пожертвування з промислових запасів або запасів Бундесверу. Боєприпаси для БМП надійдуть зі складів Бундесверу. Цим ми також доповнюємо заплановане постачання колісних танків-розвідників від наших французьких друзів", – додала Ламбрехт.

Які заяви звучали раніше

Відзначимо, місяцем раніше державний міністр Міністерства закордонних справ ФРН Тобіас Лінднер заявляв, що Німеччина не може відправити ракети Patriot Україні, бо їх немає на складах – вони є частиною системи колективної оборони НАТО.

Разом з тим 6 січня Сполучені Штати оголосили про виділення нового пакета військової допомоги для Києва на суму у понад 3 мільярди доларів. Він включатиме бойові машини піхоти M2 Bradley, самохідні гаубиці та іншу бронетехніку, реактивні снаряди GMLRS, ракети "земля-повітря", а також протитранспортні міни.

Зустрічі у форматі "Рамштайн" – що це

Зустрічі у форматі "Рамштайн" – серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони, на яких обговорюють потреби України у зброї та питання підтримки Києва після закінчення війни. Зустрічі отримали назву за місцем проведення першої – на базі Повітряних сил США Рамштайн у Німеччині. Наразі вона об’єднує міністрів оборони понад 50 країн.

Читайте також:
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною
ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП ЦАХАЛ взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах"