USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Нардепу від "Слуг" повідомили про підозру у хабарництві

Правоохоронці імені депутата не називають, але за даними ЗМІ, мова йде про Миколу Задорожного
Задорожний
Джерело: відкриті джерела

САП та НАБУ повідомили про підозру народному депутату від партії "Слуга народу" за вимагання хабаря в розмірі 3,4 млн грн за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині.

За версією слідства, народний депутат вимагав 14% від суми, виділеної на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області. 10 % призначались йому особисто, ще 4% – місцевим правоохоронцям, які за це не мали чинити перешкод. Мова йде про 3,4 млн грн.

Правоохоронці імені депутата не називають, але за даними ЗМІ, мова йде про Миколу Задорожного. Він - член комітету ВР з питань бюджету, голова тимчасової спеціальної комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі БпЛА.

Миколу Задорожнього виключили з партії "Слуга Народу"

15 липня відбулося засідання дисциплінарної комісії політичної партії "Слуга Народу", на якому було ухвалено рішення виключити з лав партії народного депутата Миколу Задорожнього, повідомили в партії.

Що відомо про Задорожного

Задорожній виграв вибори у окрузі №162 на Сумщині. Він піарився на будівництві водогону у Чупахівській громаді в Охтирському районі

Депутат заявляв, що зробив звернення до правоохоронних органів, "аби процес освоєння коштів спеціального фонду був чесний і прозорий". Так, бачимо який чесний і прозорий. До виборів Задорожній був шоуменом та ведучим. Працював в івент-агенції GB Event by Kvartal 95.

У вересні 2022 року депутат Задорожній втрапив у скандал. Він приїхав на Сумщину у светрі з великим логотипом V. Схожий знак наносили на російську техніку, яка вторглася в Україну, в тому числі на Сумщину, у 2022 році.

За даними руху "Чесно", щонайменше 54 депутати Верховної Ради IX скликання отримали підозри у кримінальних злочинах. Фактично це кожен восьмий обранець. Водночас ДБР розслідує справи щодо 19 нардепів, яким було повідомлено про підозру.

Читайте також:
"Навчали" фейкових студентів: В Україні викрито ще три схеми для ухилення від служби
Ухилення від мобілізації на Рівненщині коштувало майже 17 тис. доларів: Правоохоронці викрили чергову схему Ухилення від мобілізації на Рівненщині коштувало майже 17 тис. доларів: Правоохоронці викрили чергову схему
Голову Хмельницької МСЕК виключать зі складу депутатів облради Голову Хмельницької МСЕК виключать зі складу депутатів облради
Підробляла висновки МРТ для чоловіків призовного віку: У Житомирі в лікарки знайшли понад 4 млн гривень Підробляла висновки МРТ для чоловіків призовного віку: У Житомирі в лікарки знайшли понад 4 млн гривень