USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Нардепам пропонують дозволити "вирощування" дітей у "штучній матці"

Батьками дитини пропонують визнавати подружжя, у якому хоча б один член має генетичний зв’язок з дитиною
штучна матка
Джерело: скріншот

Депутат від "Слуги народу" Олександр Дануца зареєстрував законопроєкт, яким передбачається вирощування дітей у "штучній матці".

Згідно з документом, дозволяється розвиток ембріонів та виношування плодів людини із застосуванням методу ектогенезу (у штучному середовищі поза межами людського тіла) у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.

"У разі народження дитини у штучному середовищі, батьками дитини є подружжя, яке дало згоду на застосування такого методу, за умови, що хоча б один з подружжя має генетичний зв’язок з дитиною", – йдеться в супровідних документах.

Крім того, компанія EctoLife представила концепт першої у світі установки для штучного вирощування немовлят. За планом, вона має "вирощувати" 30 000 немовлят на рік.

При цьому батьки зможуть самостійно обирати характеристики своєї майбутньої дитини, та стежити як зростає й розвивається їхній ембріон за допомогою телефону. Все що необхідно буде зробити, це завантажити спеціальний додаток.

Капсула, в якій перебуватиме й зростатиме ембріон, буде побудована з камерами та мікрофоном. Завдяки цьому батьки зможуть розмовляти зі своєю дитиною, співати колискових пісень, та дивитись на неї.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні