USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нардепа Ніколаєнка, який поблизу Житомира на смерть збив дівчину, звільнили з-під домашнього арешту

Запобіжний захід змінили із цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання
ДТП Ніколаєнко
Авто Ніколаєнка після ДТП
Джерело: Нацполіція

Народному депутату Андрію Ніколаєнку, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП, змінили запобіжний захід. Він вийшов з-під цілодобового домашнього арешту під особисте зобов'язання. Про це йдеться в ухвалі суду від 29 грудня 2023 року, пише "Суспільне".

Новий запобіжний захід для Ніколаєнка діятиме до 6 лютого 2024 року. Водночас на нього поклали обов'язки, серед яких, зокрема, не змінювати місце проживання і місце роботи без повідомлення про це, а також здати на зберігання паспорт та інші документи, які дають право виїзду за кордон.

Раніше адвокати депутата подавали апеляційні скарги, у яких вимагали змінити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Тоді Київський апеляційний суд відхилив апеляцію, і Ніколаєнко мав залишатися під домашнім арештом до 4 січня 2024 року.

Новини за темою: ДТП у Карпатах: Є четверо загиблих, серед них – один із керівників Держспецтрансслужби

Що відомо про аварію

За даними слідства, 3 листопада 2023 року депутат за кермом Mercedes-Benz GLE рухався в напрямку Чопа крайньою лівою смугою руху та наїхав на пішохідку. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події. З кадрів, які опублікували правоохоронці, видно, що біля місця ДТП не було пішохідного переходу.

Правоохоронці повідомили Ніколаєнку про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). За попередніми даними слідства, депутат порушив правила дорожнього руху та перевищив дозволену максимальну швидкість руху.

Нагадаємо, в Україні за десять місяців 2023 року зафіксовано 19 743 ДТП із травмованими та загиблим. 2492 людини загинули внаслідок цих ДТП, а ще 24 774 – отримали травми. Найпоширеніша причина дорожніх інцидентів – перевищення безпечної швидкості. Також суттєво зросла кількість ДТП за участю дітей.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА