USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Наразі переговори про мир в Україні неможливі, – генсек ООН

За словами Гутерреша, обидві сторони переконані, що можуть перемогти у війні
Гутерріш
Джерело: DPA

Мирні переговори між Україною і Росією зараз неможливі. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, передає El Pais.

"На жаль, я вважаю, що переговори про мир зараз неможливі. Обидві сторони переконані, що можуть перемогти", – сказав він.

За словами генсека ООН, організація веде діалог зі сторонами для розв'язання конкретних проблем.

"Найважливішою ініціативою став експорт зерна з України... А зараз я не бачу можливості для негайного припинення вогню і мирних переговорів", – констатував Гутерреш.

Він також наголосив, що основною метою Організації Об'єднаних Націй є встановлення "справедливого миру згідно з міжнародним правом і Статутом ООН".

Коли Україна може почати переговори?

Раніше в Офісі президента заявили, що Україна готова почати переговори щодо Криму, якщо Збройні сили наблизяться до півострова. Але при цьому українська влада не виключає шлях звільнення Криму Силами оборони.

Також президент Володимир Зеленський у березні зазначав, що Київ готов сісти за стіл перемовин лише після виведення військ РФ з території України.

Читайте також:
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком